03 Ekim 2017 14:43

Tramvayda cinsel tacize 4 yıl 2 ay

Eskişehir’de tramvayla yolculuk yaparken D.S’ye cinsel tacizde bulunan M.E 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Eskişehir’de tramvayla yolculuk yaparken tramvayın kalabalığından yararlanarak D.S’ye cinsel tacizde bulunan M.E 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ulaşım araçlarında kadınlar her gün cinsel taciz, saldırı ve şiddetle karşı karşıya. Çoğu kez şikayet olunsa dahi cezasızlıkla sonuçlanan bu saldırılar için örnek bir karar Eskişehir’den geldi.

Eskişehir’de tramvayda yolculuk yaparken 26 yaşındaki D.S’ye cinsel saldırıda bulunan 36 yaşında M.E kadından ve çevredekilerden tepki alınca çantasını önüne alarak ‘çantam var o çarptı, bir şey yapmadım’ diyerek suçtan sıyrılmaya çalıştı. Kadının şikayetçi olacağını söylemesi üzerine tramvaydan inerek uzaklaşan M.E. olaydan bir ay sonra D.S tarafından tramvay durağında görüldü. D.S polis çağırarak M.E.’den şikayetçi oldu. Olay yaşandığında tramvaydaki taciz görüntülerine ulaşan D.S. sanığın ‘taciz etmedim’ demesine karşın görüntülerde tacizi kanıtladı. M.E 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İNDİRİM UYGULANMAMASI SEVİNDİRİCİ

Karar sonra Ekmek ve Gül’e konuşan D.S’nin avukatı Heval Yıldız Karasu “Mahkeme henüz gerekçeli kararı açıklamadı ama iyi hal indirimi, erteleme gibi kararlarla karşılaşmamış olmamız çok önemli. Aslında üst sınırdan verilen bu karar örnek bir karardır. Tramvayda cinsel tacizlerin önüne geçmek için bu suçların cezasız kalmaması bizim için bir kazanımdır” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ceylanpınar davasında yine mütalaa yok

SONRAKİ HABER

HDP’li Behçet Yıldırım: Tütünden elinizi çekin 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...