03 Ekim 2017 13:57

Ceylanpınar davasında yine mütalaa yok

Ceylanpınar davasında savcı mütalaa için 4'üncü kez süre talep etti, duruşma 22 Kasım'a ertelendi.

Paylaş

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde evlerinde öldürülmüş bir şekilde bulunan polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar olayına ilişkin açılan davanın 9’uncu duruşması Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 
 
Hükümetin “çözüm sürecinin” bitirilmesine gerekçe yaptığı 9 sanıklı davanın duruşmasına, 4 tutuklu sanıktan Mehmet Naci Yılmaz ve Sedat Aydın Osmaniye'den, Hüseyin Aydın İzmir'den SEGBİS sistemiyle bağlanırken, Urfa Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hasan Aydın ve sanık avukatları mahkemede hazır bulundu. 
 
Savcı, mütalaa vermesi beklenen duruşmada 4'üncü kez ek süre talep etti. Ancak avukatların itirazı üzerine savcının mütalaayı yazılı olarak dosyaya sunmasına ve mütalaanın avukatlara iletilmesine karar verildi. 

KÜRTÇE 'BİLİNMEYEN DİL' YAPILDI  

Tutuklu sanıklardan duruşma salonuna getirilen Hasan Aydın'a bir diyeceği olup olmadığını soran mahkeme heyeti, Kürtçe “Hayır” diyen Aydın için "Mahkememizce anlaşılmayan bir dille konuştu" şeklinde tutanağa geçirdi. 
 
Öte yandan diğer tutukluklarında aynı şekilde Kürtçe konuşmaları, tutanaklara "anlaşılmayan dil" olarak tutanaklara geçti. 

‘DOSYADA DELİL YOK’ 

Sanık avukatlarından Hüseyin Akay mütalaa için yeterince süre verildiğine dikkat çekerek, "Dosyada delil yok. Müvekkillerimin tahliyesini talep ediyorum" derken yine dosya avukatlarından Mustafa Vefa’da "Müvekkilimin dosyasında kız arkadaşıyla arasında geçen konuşma dışında hiçbir şey yok. Tahliyesini talep ediyorum" dedi. 
 
Mahkeme heyeti mütalaanın sanık avukatlarına yazılı sunacağını belirterek, duruşmayı 22 Kasım'a erteledi. (MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'ye 16 saat su verilemeyecek

SONRAKİ HABER

Tramvayda cinsel tacize 4 yıl 2 ay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...