03 Ekim 2017 13:08

Narcissus sergisi Merkür’de

Şevket Sönmez’in Narcissus sergisi Merkür’de 21 Ekim’e kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Paylaş

Şevket Sönmez’in Narcissus sergisi Merkür’de 21 Ekim’e kadar ziyaretçilerini bekliyor. Sönmez, yeni sergisinde; kendine aşık, körleşerek ölmekte olan bir özne ve onun bir parçası olabilmek adına ölümü göze alabilmenin yarattığı gerilime odaklanıyor.

Bu sergi, sanatçının kendi deyimiyle “İnsanların zorunlu zihinsel kolajlar oluşturarak düşünmeye yönlendirildiği bir dönem”in ruhuna temas etmeye çalışan yapıtlardan oluşuyor.

Şevket Sönmez’in “Narcissus” sergisiyle ilgili yorumu ise şöyle; “İradesini gönüllü olarak devretmiş bireylerden oluşan bir kalabalık ağ içinde, bir şeridin süsü haline gelmiş yaşam biçimlerine şahidiz; otoban şeridi, gökdelen şeritleri ve akıp giden ‘instagram’ şeritleri gibi. Arzu ve panikle dolmuş günümüz insanının mekan algısının da serginin ‘yarı saklı’ temalarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Duvarlar ve sınırlar içindeyiz ama dışarıda olmak istiyoruz; arzu nesnesine dönüşmüş mekanlardan dışlanmadan dışarıda kalabilmek, koşmak, uçmak ve süzülmek” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Mehmed Uzun’a saldırı edebiyata saldırıdır’ 

SONRAKİ HABER

Şehir Tiyatroları 1’i yeni 21 oyunla seyirciyle buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...