03 Ekim 2017 12:36

Gezi polisleri halen bulunamıyor

Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu yaralan Aydın Aydoğan'ı yaralayan polisler 4, 5 yıldır tespit edilemiyor.

Paylaş

Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu yaralan Aydın Aydoğan'ı yaralayan polisler 4, 5 yıldır tespit edilemiyor. Aydoğan'ın yaptığı suç duyurusu en son Faili Meçhul Suçlar Bürosu'na gönderildi. Aydoğan ise durumu “Anayasa Mahkemesi ve ardından AİHM taşıyacağım ve bugünleri kayıt altına alacağım. Ülkeye hukuk ve adalet geldiğinde, inanıyorum ki bu olaylar hukuk fakültelerinde ders olarak okutulacak” diye değerlendirdi. 

Aydın Aydoğan, 11 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu ayağından yalanmıştı. 3 ameliyat geçiren Aydoğan'ın aşil tendonları koptu ve şimdi yürümekte güçlük çekiyor. Aydoğan kendisine gaz fişeği atan polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Önce İstanbul Valiliği olayın soruşturulmasını izin vermedi, ancak Aydoğan Bölge İdare Mahkemesi'ne olayı taşıdı. Mahkeme Aydoğan'ı vuran polislerin soruşturulmasına karar verdi. Bu karara rağmen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydoğan'ın dosyasını   Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na devretti. 

'HUKUK FAKÜLTELERİNDE DERS OLACAK'

4,5 yıldır kendisini vuran polisleri arayın Aydoğan ise duruma tepkili ve şunları söylüyor: “Kararı siyasi iradenin adalet üzerindeki baskısının bir örneği olarak görüyorum. 4.5 yıldır iğne ile kuyu kaza gibi geldiğimiz bugünlerden sonra dosyamı kadük ve faili meçhul bir dosya olarak kapatmak istiyorlar. Dosyam 735 sayfa polis görev listeleri ZET kullanan personel hepsi var. Devlet kendi verdiği hastane raporlarını değiştirdi. Buna rağmen davamızın takipçisi olduk. 6 savcı değişti” dedi. Aydoğan, idare mahkemisinin verdiği kararı hatırlatarak, “Lakin  savcı bey kararı beklemeden ve dinlemeden dosyayı Faili Meçhul Suçlar Bürosuna attı. Kendisine dün gidip gerekçesini sorduğumda söyleyemeyeceğini aktararak,  'dilekçe ile talepte bulunun  cevap gelir' dedi. Sözün bittiği yerdeyiz. Siyasi irade 5 yıldır Gezi ve Gezi'den terörist çıkartmaya çalışırken geldiğimiz nokta. Emniyet müdürü, valisi, belediye başkanı içerideyken bizlere meydanlarda terörist diyen sayın Erdoğan artık anlamıştır sanırım bizim sadece ve sadece yaşam alanlarımıza müdahalenin  bir karşılığıydı Gezi” diye konuştu. Aydoğan davasının peşini bırakmayacağına dikkat çekerek, “Bundan sonra tabi ki bu işi bırakmayacağım ve bunu Anayasa Mahkemesi ve ardından AİHM taşıyacağım ve bu günleri kayıt altına alacağım. Ülkeye hukuk ve adalet geldiğinde, inanıyorum ki bu olaylar hukuk fakültelerinde ders olarak okutulacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İran-IKYB arasındaki gümrükler faal

SONRAKİ HABER

AB’nin referandum yüzsüzlüğü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...