03 Ekim 2017 12:17

Küçük esnaf, zincir markete yeniliyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken perakende sektörünü düzenleyen yasanın yeniden ele alınmasını ve etkin hale getirilmesini istedi.

Paylaş

Perakende sektörünü düzenleyen yasanın yeniden ele alınması ve etkin hale getirilmesini isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarımızı koruyan perakende yasası 2 yıl önce çıktı. Yaklaşık 729 milyar TL pazar payı olan perakende sektöründe esnafa kolaylıklar sağlayacak bu yasaya yeni düzenleme getirilmeli, aynı zamanda bu yasanın tüm maddelerine canlılık kazandırılmalı. Özellikle mahalle aralarına kadar giren zincir ucuzluk marketleri ile esnaf başa çıkmakta zorlanıyor. Başta bakkal esnafı olmak üzere tüm küçük esnafın korunması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Çünkü esnaf her zaman korunmalı” dedi.

Mahalle aralarına kadar giren zincir ucuzluk marketlerinin esnafı zarara soktuğunu vurgulayan Palandöken, “31 Ağustos itibariyle zincir market sayısı 27 bin 575’e çıktı. Bunların mantar gibi devamlı açılması küçük esnafı bitiriyor. Çoğu esnaf rekabet edemediği için dükkan kapatıyor. Zincir marketler geçen yıl ağustos ayından bu yıl ağustos ayına 3 bin 110 yeni mağaza açtı. Bu marketler rastgele açılmamalı ve bir kural konulmalı. Her 100-200 metreye bir zincir market kesinlikle olmaz. Anayasanın esnaf ve sanatkarı koruyan 173’üncü maddesi unutulmamalı ve işlev kazandırılmalı” şeklinde konuştu. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Bu kâr ortamında talepler çok makul!

SONRAKİ HABER

Celal Talabani hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...