03 Ekim 2017 10:27

Yüksel Caddesi’nde 329'uncu gün: 1 gözaltı

Yüksel Caddesinde 329 gündür devam eden 'İşimizi geri istiyoru' eyleminde yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahalesi, 1 kişi gözaaltında.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 209'uncu güne girerken, hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine geri dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı "İşimizi geri istiyoruz" eylemi de 329'uncu günde devam etti.

Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı Önünde açıklama yapmak isteyen Gülmen ve Özakça'nın destekçileri sokağı kalkanları ile kapatan polisler tarafından engellendi. Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, "Açlık grevinin 209'uncu gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın" yazılı pankart açarak "Nuriye Semih onurumuzdur" sloganları attı.

BİR EYLEMCİ GÖZALTINA ALINDI

Eylemciler eyleme başladığı anda herhangi bir uyarıda bulunmadan polis müdahalede bulundu. Pankartları yırtan polis bir kadın eylemciyi darp ederek gözaltına aldı. Diğer eylemciler de polis tarafından sokağın sonuna kadar iteklenerek uzaklaştırıldı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Foça'da 12 Suriyeli mültecinin geçişi engellendi

SONRAKİ HABER

Kastamonu'da sığınma evinde kalan kadın öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...