03 Ekim 2017 09:58

CHP’li Ağbaba: Mülteciler kelepçesiz tutuklu yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bakan Fakıbaba'nın Suriyeli mültecilerle ilgili sözlerine karşı açıklama yaptı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın Suriyeli mültecilerle ilgili “Kendileri gitse de biz göndermeyeceğiz, bizim ihtiyacımız var” sözleri üzerine yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

CHP Göç ve Göçmen Sorunlarını İnceleme Komisyonu Sözcüsü de olan Ağbaba açıklamasında, “Bakan Fakıbaba’nın ülkemizdeki mültecileri ‘alıkoyma’ yönündeki tutumu, hem misafir görülen hem de hakları verilmeyen insanları kelepçesiz tutuklular haline getirmektedir. İktidar partisinin asıl amacı, geçici koruma statüsü altında ülkemizdeki mültecileri kalıcı köleliğe mahkûm etmektir” ifadelerini kullandı.

SEFALETİN DE ASIL SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR

Ağbaba, “Suriye’de yaşanan yıkım, kıyım, terör ve savaşın bir tarafı olan AKP yönetiminin, hiçbir dahli yokmuş gibi bir tavır takınması gerçekçi de değildir, inandırıcı da değildir. Suriye’deki yıkımın derinleşmesinin olduğu gibi, Suriyeli mültecilerin yaşadıkları sefaletin de asıl sorumlusu AKP iktidarıdır. Ülkemizi, barbar terör örgütleri ile kimlerin ortak hareket ettirdiği, cihatçı yapılarla ordumuzu kimlerin ortak operasyona sürüklediği, Suriye savaşına kimlerin lojistik ve maddi destek sağladığı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bilinmektedir. Bu apaçık gerçeği inkâr etmek, kimsenin milyonların hayatını karartan bu savaştaki sorumluluğunu da yok etmeyecektir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Orman yangınlarında 9226 hektarlık alan zarar gördü

SONRAKİ HABER

OSTİM'de patlama: Bir işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...