03 Ekim 2017 09:47

Seniha Soylugan dayanışmayı hainlik olarak suçladı

Tüm Yerel Sen Adana Şube Başkanı Seniha Soylugan'ın, üyelik aidatındaki artış kararına ilişkin yaptığı açıklamaları tepki çekti.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Tüm Yerel Sen Adana Şube Başkanı Seniha Soylugan’ın Tüm Bel Sen’in üyelik aidatında artış kararını hainlik olarak değerlendirmesi tepki topladı. Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, aidatların ihraç edilenlerle dayanışma için arttırıldığını belirterek “Biz sizin üyelerinize de sahip çıktık bu mu hainlik?​” şeklinde konuştu. 

Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik

Tüm Bel Sen Genel Kurulu’nda tüzükte yapılan değişiklikle üyelerden her ay memur taban aylığının yüzde 2’si kadar üyelik aidatı kesintisi yapılması ile ilgili belediyeye yazılan yazıyı paylaşan Soylugan, “HAİNLER İfşa edilsin lütfen okuyalım. Memurların aidatına Göz diken hain Emek örgütlerini kamuoyuna ifşa ediyoruz” sözlerini kullandı. Bu sözlere tepki gösteren Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, yaptığı yazılı açıklamada Soylugan’ın üyelerin kafasını karıştırmayı hedeflediğini belirterek “Bunlar sendikacılık dışında her faaliyeti yapıyorlar. Bu suçlamayı yaparken de bir sendikanın iç işleyişine müdahale ettiğinin farkında bile değil” diye tepki gösterdi. 

ARKADAŞLARIMIZ AÇLIKLA TERBİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR, BUNA GÖZ MÜ YUMACAKTIK?

KHK'larla binlerce KESK'li kamu emekçisinin ya ihraç edildiğini ya da açığa alındığını söyleyen Çelik, süre uzadıkça sendikalarının ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirterek ihraç edilen arkadaşları ile dayanışmayı sürdürebilmek için tüzük değişiklikleriyle ihraç edilen arkadaşlarımız işlerine dönene kadar aidatların artırıldığını ifade etti. Suçları sadece emek mücadelesinde mücadeleci kişilikleri ve sisteme boyun eğmemeleri olduğunu söyleyen Çelik, “Arkadaşlarımız sindirilmek ve açlığa mahkum edilmek isteniyordu. Biz bunlara göz mü yumacaktık? Tabi ki sahiplenme boyutunda ne gerekirse yapılacaktı, imkanlar dahilinde yapıldı ve bu imkanlar ihraç edilen arkadaşlarımız işlerine dönene kadarda devam edecektir” dedi. Soylugan'a seslenen Çelik, Tüm Yerel Sen üyelerine de kendilerinin sahip çıktıklarını belirterek “ “Bu mu hainlik? Emekçileri en zor günlerinde sahiplenmek mi hainlik? KHK'larla ihraç edilen ve aylarca destek açıklamaları eylemlilikleri yapılırken neredeydiniz. Köşe bucak kaçtınız” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

İHD'den hasta tutuklu raporu: Hapishanede sağlık fişlemesi

SONRAKİ HABER

Öğrenciler yemeklerini bahçede yiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...