03 Ekim 2017 09:00

Erdoğan'dan 'Gökçek istifa edecek' iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemde yer alan 'Melih Gökçek istifası istenecek' iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği iddialarına ilişkin "Şu an böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına gelmez" açıklamasını yaptı.

Partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceğine yönelik iddialarla ilgili olarak, "Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez. Metal yorgunluğu dediğim konu bunları kapsıyor, değişim ve dönüşümü seçime kadar yaşayacağız" yanıtı verdi.

Erdoğan: Şu an böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına gelmez

Öte yandan AKP Sözcüsü Mahir Ünal da bazı belediye başkanlarının istifasının istendiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ünal, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasının istendiğine ilişkin soruyu yanıtlayan Ünal, “Sayın Melih Gökçek’e dönük istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamasında bulundu.

Ünal’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Şu belediye başkanından istifa istendi ya da bu belediye başkanının istifası istendi şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar söz konusu değildir. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi de yapıyoruz. Performans kriteri çalışmaları yürütülüyor. Basında yürütülen istifası istenen belediye başkanlarımızla ilgili herhangi bir çalışma olmamıştır."

"Biz 2019’a hazırlanırken hem teşkilatta hem belediyelerde bir takvim yürütüyoruz. Sanırım yılbaşına kadar hem teşkilat hem de belediyelere ilişkin çalışmalar belli bir noktaya gelir. Biz AK Parti olarak 2019’a dönük kamuoyu algısının, kamuoyu araştırmalarının gereği ve kamuoyunun taleplerini dikkate alarak hem yerel yönetimler hem de teşkilat başkanlığımız bu çalışmaları yürütüyor."

MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Melih Gökçek’e dönük istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Sözcüsü Baydemir'den Bahçeli'ye: Ülkünü sattın

SONRAKİ HABER

Gün: 'Veysel Şahin bana Yasin’in MİT ile irtibatı var' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa