03 Ekim 2017 08:19

Arçelik ve Şişecam’da işçi kıyımı

Arçelik'in Eskişehir'deki fabrikasında sözleşmesi biten 300 işçi, Paşabahçe Cam’da ilk etapta 20 işçi işten atıldı.

Paylaş

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 3. sırada yer alan Arçelik’te ve aynı listenin 92. sırasında yer alan Paşabahçe Cam’da işçi kıyımı başladı. Arçelik’te 300 sözleşmeli işçinin işine son verilirken, Paşabahçe Cam’da ilk etapta 20 işçi işten atıldı.

Arçelik’in Eskişehir’de bulunan buzdolabı ve kompresör fabrikasında sözleşmesi biten işçiler kapı önüne konuyor. Eylül sonu itibariyle 300 sözleşmeli işçi işsiz kalırken, kasım sonuna kadar 300 işçinin daha işine son verileceği bildirildi. Her yıl üretimin arttığı yaz aylarında sözleşmeli işçi alındığını belirten işçiler, patronun ihtiyacı kalmadığı dönemde ise bu işçilerin sözleşmeleri bittiği gerekçesiyle işine son verildiğini söyledi. Fabrikalarında örgütlü Türk Metal’in sözleşmeli işçiliğe ses çıkarmadığına dikkat çeken işçiler, MESS sözleşmeleri döneminde bu soruna da çözüm getirilmesini istiyor.

ŞİŞECAM’DA İLK ETAPTA 20 İŞÇİ ATILDI

10 Eylül’de fırın kapatan Şişecam’a bağlı Kırklareli Paşabahçe Cam fabrikasında da işten atmalar başladı. Telefonla aranan 4-12 vardiya çalışanı yaklaşık 20 işçinin iş akdi feshedildi. Diğer vardiyalardan da işten atmaların yaşanacağı bekleniyor. Konuya ilişkin, Kristal-İş’ten de patron tarafından da bir açıklama yapılmadığını ifade eden işçiler, işten atmalara tepkili. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'deki orman talanı için suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Bahçeli: 81 Düzce'den sonra 82 Kerkük 83 Musul

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...