03 Ekim 2017 08:05

Ege Üniversitesi mezun öğrencilere kınama cezası verdi

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Sosyoloji Bölümü Başkanı talimatıyla 12 mezun öğrenciye soruşturma açıp kınama cezası verdi.

Paylaş

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Sosyoloji Bölümü Başkanı, Sosyoloji Bölümü 2016-2017 dönem mezuniyet töreninde, "Barış" , "Adalet" , "Özgür Akademi" , "Özerk Üniversite" , "Hocama Dokunma" , "Nuriye ve Semih Ölmesin"  yazılı döviz taşıdıkları için 12 mezun öğrenciye soruşturma açtı.  "Afiş ve pankart asma" gerekçe gösterilerek soruşturma açılan öğrencilere kınama cezası verildi.  

Açılan soruşturmanın ardından verilen cezanın ise Sosyoloji Bölüm Başkanı ve Başkan Yardımcısı'nın talimatıyla olduğu öğrenilirken,  Sosyoloji Bölüm Başkanı'nın ise nefret, ayrımcılık  ve mobbing suçundan hala devam etmekte olan soruşturması bulunduğu iddia ediliyor.

Son yıllarda mezun olan ve öğretimine devam eden öğrencilere açtıkları soruşturmalarla, verdikleri disiplin cezalarıyla gündeme gelen Ege Üniversite yönetimi en son ise, Temmuz ayında Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü  internet sitesinde yayımlanan "Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden 100 puan almak için Mehmetçik Vakfına veya 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Vakfına 100 lira bağışlamalıdır" açıklaması ile gündem olmuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana Şehir Hastanesinde görevli hemşireye saldırı

SONRAKİ HABER

ODTÜ'deki orman talanı için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...