03 Ekim 2017 01:38

Las Vegas katliamcısı Stephen Paddock kimdir?

Las Vegas'taki bir konser sırasında kaldığı otelin camından açtığı ateşle onlarca insanı öldüren, yüzlercesini yaralayan saldırgan hakkında bilinenler

Paylaş

ABD'nin Las Vegas kentindeki Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde dinleyicilere kaldığı Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından otomatik silahlarla dakikalarca kurşun yağdıran ve en az 58 kişiyi öldürüp yüzlercesini yaralayan Stephen Paddock'un geçmişine ve ailesine ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Banka soyguncusu bir babanın oğlu olan 1953 doğumlu Stephen Paddock'ın Las Vegas'a 128 km uzaklıkta bulunan Mesquite'de ikamet ediyordu. Annesi ve babası uzun süredir birbirinden ayrıydı. Emekli bir muhasebeci olan Paddock, emeklilik günlerinde emlak yatırımcılığı yapıyordu. Kumar oynamayı çok seviyordu ve bunun için sık sık Las Vegas'a gidiyordu.

Pilot ehliyeti sahibiydi ancak yasal olarak uçabilmesi için gerekli olan tıbbi belgeleri yoktu. 2 uçağı vardı. Alaska’da avlanmak için avcılık lisansı bulunan Paddock'un evinde yapılan araştırmada çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Komşuları Paddock'un sessiz ve sakin bir yaşam sürdüğünü aktardı. Eşinden boşandıktan sonra Marilou Danley birlikte yaşamaya başladı. Marilou Danley'in ise saldırı sırasında Filipinler'de olduğunu belirtildi.

Saldırgan Eric Paddock, kardeşinin emlak yatırımcılığından milyonlarca dolar kazandığını aktardı. Eric Paddock'un kardeşi hakkında verdiği diğer bilgiler ise şöyle:

"Şiddet eğilimi olduğuna dair hiçbir belirti yoktu. Hiç bir terör örgütü ile bağlantısı yoktu. Küçükken bozuk para koleksiyonu yapıyordu. Benimle en son Irma kasırgası sonrası mesajla iletişim kurmuştu. 90 yaşındaki annemizle ise en son bir hafta önce telefonda konuşmuştu ve ona bir yürüteç göndermişti. Neden böyle birşey yapmış olduğuna dair hiçbir fikrim yok."

BANKA SOYGUNCUSU OLAN BABASI FBI'IN 'EN ÇOK ARANANLAR' LİSTESİNDE YER ALIYORDU

Erkek kardeşi Eric Paddock'un ifadelerine göre banka soyguncusu olan babaları Benjamin Hoskins Paddock, 10 Haziran 1969 - 5 Mayıs 1977 arasında FBI'ın çok arananlar listesinde bulunuyordu.

CNN International ise Paddock'un babasının 1969'da hapishaneden kaçtığını ve 1978'de yakalanana kadar Oregon'da yaşadığını aktardı.

Eric Paddock babalarının birkaç yıl önce öldüğünü ve kendisi doğduğunda babasının kaçak olduğunu söyledi. Annesi ve babası 8 yıllık bir evliliğin ardından 27 yıl önce boşandı ve annesi Los Angeles'ta yaşamaya başladı. Boşanmalarının ardından annesi ve babası arasındaki tüm iletişim kesilmişti.

TRUMP: O HASTA VE DELİ BİR ADAM

Kasırganın vurduğu Porto Riko'yu ziyaret etmek için Washington'dan yola çıkmadan önce Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilerle konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Stephen Paddock için “Hasta, deli bir adam, birçok sorunu var. Çok çok ciddi araştırıyoruz" dedi.

Öte yandan Trump, 'Bir trajedi yaşadık. Las Vegas'da olanlar birçok bakımdan bir mucizeydi. Polis teşkilatı olağanüstü bir iş çıkardı" diye konuştu. Las Vegas'ta yaşananların trajedi olduğunu kaydeden Trump, ABD'de bireysel silah edinme yasalarına ilişkin bir soru üzerine, “Zaman ilerledikçe silah yasaları hakkında konuşacağız" ifadelerini kullandı. Trump'ın, ABD'de silah satışına kısıtlama getirecek yasa değişikliklerine ilişkin açık konuşmaması, saldırgan hakkında söylediği sözler Amerikan medyasında eleştiri konusu oldu.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sezin Öney: Milletvekilleri 'konu mankenine' dönüştürülüyor

SONRAKİ HABER

Halka ek vergi, Saray'a para yağıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...