02 Ekim 2017 21:28

Ünlü müzisyen Tom Petty, hayatını kaybetti

ABD'li ünlü rockçı Tom Petty geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Petty, 66 yaşındaydı.

Paylaş

Dünyaca ünlü Amerikalı rockçı Tom Petty 66 yaşında hayatını kaybetti. Tom Petty, adıyla anılan grubuyla (Tom Petty and the  Heartbreakers) 1970’li yıllarda ‘American Girl’, ‘Free Falling’, ‘Stop Draggin’ My Heart Around’, ‘Breakdown’ gibi şarkılara imza atmıştı. Grup 2002’de Rock and Roll Hall of Fame’e kabul edilmişti.

TMZ.com sitesinin haberine göre ABD'li rockçı Tom Petty, geçtiğimiz pazar günü Malibu’daki evinde bilincini kaybetmiş şekilde bulundu ve hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan müzisyen yaşam destek ünitesine bağlandı ancak beyin ölümü gerçekleştiği için üniteden çıkarıldı.

Ünlü müzisyen son turnesini bir hafta önce Los Angeles’ta Hollywood Bowl konser salonunda tamamlamıştı. Petty, Aralık ayında Rolling Stone dergisine yaptığı açıklamada bunun grubun son turnesi olacağını söylemişti.

Petty’nin Traveling Wilburys'ta birlikte yer aldığı arkadaşı Bob Dylan ise ölüm haberinin ardından Rolling Stone’a yaptığı açıklamada “Bu şok edici bir haber. Tom’un dünyasını düşünüyorum. O ışık dolu, büyük bir sanatçı ve iyi bir dosttu. Onu asla unutmayacağım” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Tekstil işçisi kadın evine giderken öldürüldü

SONRAKİ HABER

AKP'de 4 il başkanı değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...