02 Ekim 2017 19:15

Sahilde öpüşen çifte müdahale: Erkeğe ceza, kadına hakaret!

İstanbul Samatya'da devriye gezen polisler öpüşen bir çifte müdahale etti. Erkeğe 109 lira para cezası kesen polis, genç kadına da hakaret etti.

Paylaş

Olay öğle saatlerinde İstanbul'da Samatya sahilinde yaşandı. Sahilde devriye gezen polis ekipleri, Hilal Güler ve Ali Neşet çiftine 'öpüştükleri' gerekçesiyle müdahale etti. 'Öpüşmekten' ceza yazmak isteyen polise Güler ve Neşet itiraz etti.

Polis memuru bu sırada "kadın olduğu için muhatap almadığı" Hilal Güler'e "Siz de masum değilsiniz, ne olduğunuz belli" diyerek hakaret etti. Genç kadının "Neden masum değilmişim, ne yapmışım?" sorusuna ise "Öpüşüyorsun orta yerde" cevabını verdi.

Polis karara itiraz eden Ali Neşet'i de ekip aracına bindirerek polis merkezine götürdü. Neşet'e öpüşmenin cezası olduğunu 'Google' ile kanıtlamaya çalışan polis, savunduğu cezayı kendisi de bulamadı ve gence mal ve hizmet satmak amacıyla çevreye rahatsızlık verilmesi durumu için düzenlenen 'Madde 37'den 109 lira paza cezası yazdı.

  • Kesilen cezanın makbuzu

Olayı sosyal medya hesaplarından paylaşan çift karara itiraz edeceklerini belirttiler. @hazretibilal hesabının sahibi Ali Neşet, paylaşımında olayı cezalandırmak için gerekçe bulamayan polislerin trajikomik durumunu "Dört polis büroda kabahat kanunu kitabı aradılar, bulamadılar. Bilmiyorlar Google'layıp bunu uydurdular." ifadeleriyle aktardı. Neşet ayrıca polis memurunun "Kızı oturtmuş öpüyorsun diye delirdiğini" söyledi.

@mrsbacchante hesabının sahibi Hilal Güler ise paylaşımında polisin hakeretini "Kadın olduğum için beni muhatap almadılar. soru soruyorum 'Seninle konuşmuyorum ben' diyor. 'Siz de masum değilsiniz ne olduğunuz belli' dedi" ifadeleriyle aktardı. Güler ayrıca polisin karakolda Ali Neşet'i kendi ailesini aramakla tehdit ettiğini de belirtti.

Olaya sosyal medyadan tepki yağdı. Kullanıcılar polise tepki gösterirken cezaya itiraz edilmesi ve polisin ceza alması gerektiğini söylediler. Bazı kullanıcılar ise 'Kıyafetime karışma' eylemlerine benzer eylemler örgütlenmesi gerektiğini söylediler.

BEKİR BOZDAĞ, 'KİMSENİN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE ETMİYORUZ' AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ akşam saatlerinde biten Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında Ataşehir'de yolda yürürken saldırıya uğrayan kadına ilişkin soruya verdiği cevapta AKP hükümetinin yaşam tarzına müdahaleyi engelleyen hükümet olduğunu, tüm vatandaşların yaşam tarzını koruduklarını, kesinlikle yaşam tarzına herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını söylemişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Katliamı'nın delillerini böyle süpürmüşler

SONRAKİ HABER

Tekstil işçisi kadın evine giderken öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...