10 Ekim Katliamı'nın delillerini böyle süpürmüşler

10 Ekim Katliamı'na ilişkin yine ihmal görüntüleri çıktı. Dosyaya giren görüntülerde, deliller toplanmamışken alanda temizlik yapıldığı görülüyor.

02 Ekim 2017 22:02
Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

IŞİD’in 10 Ekim barış mitingine düzenlediği canlı bomba saldırısının ardından olay yeri inceleme sırasında yaşanan ihmallerin görüntüleri ortaya çıktı. Dava dosyasına giren görüntülerde, patlamanın ardından delillerin tümü toplanmamışken belediye ekiplerinin patlama alanında temizlik yaptığı görülüyor. Bir yandan da olay yeri inceleme ekibi delil toplamaya devam ediyor. Alandaki delillerin bazıları ise çöp araçlarına atılıyor.

3 GÜN SONRA DELİL BULUNMUŞTU

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından Ankara Tren Garı Meydanı’nda düzenlenen mitingde IŞİD’li 2 canlı bomba kendisini patlatmış ve 102 kişi hayatını kaybetmişti.

Katliamın ardından olay yeri incelemesi sürerken bir taraftan da belediye ekipleri temizlik yapmıştı. Olay yeri incelemesine refakat eden hukukçular ve hekimler, cenazeler kaldırıldığında hâlâ  ortada  çok  miktarda  parçalanmış  doku,  telefon,  batarya,  çanta  varken, bunlar üzerinde detaylı bir çalışma yapılmadığı ve bu delillerin toplanmadığını belirtmişlerdi. Ayrıca Katliam’dan 3 gün sonra anma törenleri için patlama yerine giden Kanal D muhabiri, çekim yaptıkları sırada, patlamanın olduğu yerin 5 metre ilerisinde, ağaçların arasında ceset parçaları bulmuştu. Daha sonra da vatandaşlar çevrede bazı ceset parçaları bulmuş bunun üzerine bölgeye tekrar olay yeri inceleme ekibi çağrılmıştı.  Daha sonra da tren garında temizlik yapan işçiler, delil parçaları bulmuş bunlar avukatlar aracılığıyla savcıya teslim edilmişti. Olay yerinde hâlâ parçalar bulunurken, patlama alanının taşıt ve yaya trafiğine açılması tepkilere neden olmuştu.

ÇÖP ARABASINA ATTILAR

Dava dosyasına giren görüntüler de, olay yeri incelemesi sırasında delillerin ne kadar özensiz toplandığını ve nasıl yok edildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.Görüntülerde Ankara Tren Garı’nda 10.04’te gerçekleşen katliamın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 20.30- 23.30’da alanda temizlik yaptığı görülüyor. Bir yandan olay yeri incelemesi sürerken, birinci ve ikinci patlamanın yaşandığı alanda temizlik yapan belediye ekipleri de delil niteliğindeki kalıntıları süpürüyor. Belediye personeli buldukları bayrak, bez vb. parçaları çöp arabasına atıyor.

BALI HAKKINDA TEDBİR UYGULAMAMIŞLAR

10 Ekim Katliamı davasında sanıkların iletişim tespitlerine ilişkin yazılan yazılara ilgili savcılıklardan yanıt gelmeye başladı.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “Terör ve Örgütlü Suçlar” Soruşturma Bürosu’nun gönderdiği  yanıtta katliamı organize edenlerden İlhami Balı hakkında iletişimin tespiti yönünden herhangi bir tedbir uygulanmadığına yer verildi. Yine Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı da sanıklardan Kasım Dere, Zana Alkan ve Ömer Deniz Dündar hakkında 2 ay süre ile iletişim tespiti uygulandığı, sanıkların telefon hattını kullanmadığı, hatlara ses kaydı düşmediği ve şahısların telefonla konuşmadıkları gerekçesiyle iletişim tespitine son verildiği belirtildi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Van’da elektrik kesintisi

SONRAKİ HABER

Sahilde öpüşen çifte müdahale: Erkeğe ceza, kadına hakaret!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...