02 Ekim 2017 13:39

Türkiye AVM çöplüğü oluyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin, ihtiyaçtan fazla yapıldığı için zamanla kapandığını söyledi.

Paylaş

Alışveriş merkezlerinin, ihtiyaçtan fazla yapıldığı için zamanla kapandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,”2015 yıl sonu itibariyle İstanbul’da 800 bin metrekare, Ankara’da 150 bin metrekare, diğer illerimizde ise 434 metrekare fonksiyonunu kaybeden alışveriş merkezi alanı var. Büyük yatırımlarla birbirine yakın yapılan alışveriş merkezleri hem birbirine, hem esnafa hem de milli servete zarar veriyor. Buna rağmen halen yapım aşamasında olan onlarca AVM var. Binlerce metrekare alanın heba olmaması için AVM binaları planlı, kontrollü ve ihtiyaç kadar sayıda dikilmeli” dedi.

Alışveriş merkezlerinin ihtiyacın çok üstünde hızla arttığını dile getiren Palandöken “2007 yılında 145 AVM varken bu sayı 2016’da yüzde 161 artarak 379’a çıktı. Bu sayının da yüzde 18 artış göstererek 2018’de 448’e çıkması bekleniyor. AVM yatırımları yaklaşık 53.5 milyar dolar değerinde. Yerli ve yabancı sermaye dağılımında yerli yatırımcılarımız alan bazında yaklaşık yüzde 70 oranla önde. Yapılan hesaplamalara göre bugüne kadar üretilen yaklaşık 12 milyon metre kare AVM’nin yüzde 10’u sistemden çıkmış” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ataşehir'de yolda yürürken kadına saldıran erkek tutuklandı

SONRAKİ HABER

En çok iş cinayeti inşaat iş kolunda yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...