02 Ekim 2017 12:27

MEB’den öğretmenlere ‘Alkol var mı?’ sorusu

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, öğretmenlere alkol kullanıp kullanmadıklarının sorulduğunu söyledi. 

Paylaş

CHP’li Orhan Sarıbal, MEB İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin okullara gönderdiği “İşe Giriş Periyodik Muayene Formu”nda öğretmenlere alkol kullanıp kullanmadıkları sorduklarını bildirerek, “MEB, işe alım yaparken öğretmenler arasında alkol tüketenler ve alkol tüketmeyenler diye bir sınıflandırma mı yapıyor?​” diye sordu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Biriminin öğretmenler tarafından doldurulması için okullara gönderdiği “İşe Giriş Periyodik Muayene Formu”nda yer alan soruların içeriği ve formun halihazırda çalışmakta olan öğretmenler tarafından da doldurulması istemi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. 

Sarıbal, formda yer alan kimi soru içeriklerinin ve istenen bilgilerin, sağlık sorunlarının çalışma hayatına etkisini tespit etmekle değil, öğretmenlerin kendi yaşamlarını ilgilendiren konuların sorgulanmasıyla ilgili olduğunu söyledi. 

Çalışma hayatıyla ilgili bir bilgilendirme formuyla, bireylerin özel yaşamlarını, hak ve özgürlük alanlarını sorgulamanın kabul edilemez olduğunu dile getiren Sarıbal, “Bakanlığın okullara gönderdiği formda öğretenlere önce çalıştığı yer, unvanı, iletişim bilgileri ve vatandaşlık numarası soruluyor. Ardından Formun “Tıbbi Analiz” kısmında da alkol kullanıp kullanmadıkları sorusu yöneltiliyor. Bir kişinin alkol kullanıp kullanmaması tamamen kişisel bir tercihtir ve kişinin özel yaşamını ilgilendirir. Bütün kimlik ve iletişim bilgilerinin bulunduğu bir işe giriş belgesinde, böyle bir sorunun ne işi var? MEB, işe alım yaparken öğretmenler arasında alkol tüketenler ve alkol tüketmeyenler diye bir sınıflandırma mı yapıyor?​” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazi Mahallesi’nde tünel ısrarı devam ediyor

SONRAKİ HABER

Demir profillerin altında kalan 2 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...