02 Ekim 2017 12:19

Şakran'da çocuk tutuklu darbedildi iddiası

Şakran Çocuk Cezaevinde gardiyanlar ve adli tutukluların 17 yaşındaki Y.Ü’yü darbettiği iddia edildi.  

Paylaş

Şakran Çocuk Cezaevinde 4 aydır tutulan 17 yaşındaki Y.Ü’nün gardiyanlar ve adli tutuklular tarafından darbedildiği iddia edildi.  

‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla yaklaşık 4 aydır Şakran Kapalı Cezaevi Çocuk koğuşunda tutulan Y.Ü’nün babası Harbi Ü, gardiyanların adli tutukluları yönlendirmesi sonucu oğlunun darbedildiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Görüşe gittiğimde oğlumun vücudunda siyahlıklar ve darp izleri olduğunu fark ettim. Ne olduğunu sordum. Oğlum bana ‘sus’ işareti yaptı. Israr ettim söylemedi ve ‘Bir şeyim yok’ dedi. Sonra ben sana ne oldu deyince oğlumun eli titriyordu. Yüzünü parçalıyordu ve gözlerinde korku vardı.” 

Saldırıya karışan adli tutukluların “Bunlar hain ve teröristtir” diye bağırarak oğlunun kaldığı koğuşa saldırdığını anlatan Harbi Ü, oğlunun aktarımına göre bu saldırının gardiyanların gözü önünde yaşandığını, bir  gardiyanın da Y.Ü’yü tutup duvara fırlattığını söyledi. 

Cezaevi idaresinin oğlu ile beraber 3 kişiye soruşturma açtığını da aktaran baba Ü., “Cezaevi yönetimi saldırı sonrası yaralanan oğlumu revire bile götürmemiş. Sadece bir gardiyan tentürdiyot getirmiş pansuman yapmış. Çocuğumun durumundan endişe ediyorum. Yapılanlara göz yumuluyor” dedi. 

Baba Ü, yaşananlarla ilgili İzmir İnsan Hakları Derneğine (İHD) başvuruda bulundu.  (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de 4 kişiyi öldüren polise tahliye

SONRAKİ HABER

ILO toplantısı boykotla başladı: Boş salona boş laf

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa