02 Ekim 2017 12:01

MEB’den öğretmenlere ‘Alkol alıyor musunuz?’ sorusu

CHP'li Orhan Sarıbal, MEB İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından öğretmenlerin yanıtlaması istemiyle gönderdi gönderdiği formu Meclis'e taşıdı.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Milli Eğitim Bakanlığı İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin öğretmenler tarafından doldurulması için okullara gönderdiği “İşe Giriş Periyodik Muayene Formu”nu Meclis gündemine taşıdı.

Sarıbal, okul yönetimlerince öğretmenlerin doldurulması istenen formda, “Alkol kullanıyor musunuz?​” sorusunun yer aldığını söyledi. Sarıbal, Milli Eğitim Bakanlığı, işe alım yaparken öğretmenler arasında alkol tüketenler ve alkol tüketmeyenler diye bir sınıflandırma mı yapıyor?​” dedi.

'BU DURUM SKANDALI ÖRTMEYE YETMEZ'

Öğretmenlerden gelen tepki üzerine formların doldurularak okul yönetimlerine teslim edilmesinin durdurulduğunu belirten Sarıbal, “Ancak bu durum, Milli Eğitim Bakanlığı’nın imza attığı bu skandalı örtmeye yetmez. Durdurma kararından önce, öğretmenler tarafından doldurularak okul yönetimlerine teslim edilen formlar bulunduğu gibi, durdurma kararı resmi bir yazı yoluyla ile kesinleştirilmiş de değil. Öte yandan bu uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Laik, demokratik ve çağdaş eğitim sistemine ve çalışma koşullarına karşı geliştirdiği çarpık bakışı gözler önüne sermektedir.”dedi.

ÖNCEKİ HABER

İran'dan IKBY sınırına tank sevkiyatı

SONRAKİ HABER

Sözcü iddianamesi tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...