02 Ekim 2017 10:40

TYB: Kırmızı Kedi Yayınevi’nin yanındayız

Türkiye Yayıncılar Birliği, Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan 'Mahrem/Gizli Belgelerde Türkiye'nin Sırları' kitabının engellenmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu tarafından kaleme alınan “Mahrem/Gizli Belgelerde Türkiye’nin Sırları” adlı kitabın tanıtım ve satışı engellenmeye çalışılıyor. Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından 2015 yılında yayımlanan kitapla ilgili, alınan karar üzerine Türkiye Yayıncılar Birliği, basın açıklamasında bulundu.

‘MAHREM’E  DOKUNMA KAMPANYASINI DESTEKLİYORUZ’

Açıklamada yasaklanan kitabın konusunun “Erzurum’da 2007 yılında bir çocuğa yapılan toplu cinsel saldırı ve sonrasında bu fiili örtbas etme girişimleri ve bu konuya ilişkin iddialar” olduğu belirtilirken, ifade ve yayınlama özgürlüğünün korunması ve bu özgürlüklere müdahale edilmemesinin anayasal bir hak olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Fiili kitap yasaklarına dönüşen bu tür müdahalelerin demokratik toplum ilkesine zarar verdiğini hatırlatır, üyemiz Kırmızı Kedi Yayınevi’nin yanında olduğumuzu ve başlattığı “Mahrem’e Dokunma” kampanyasını desteklediğimizi bildiririz”.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliği 22 Eylül 2017’de kitapla ilgili haberlere, Kırmızı Kedi Yayınevi ile Oda Kitap’ın internet siteleri üzerinden satışına, kitaba dair tanıtım videosuna ve sosyal medya paylaşımlarına erişim yasağı konulmasına karar vermişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Rize’de şiddetli yağış: 20 ev boşaltıldı

SONRAKİ HABER

Dicle Üniversitesinde 100 işçi işten çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa