02 Ekim 2017 09:54

‘Engelsiz yaz kampı’ sona erdi 

Maltepe Belediyesinin düzenlediği ‘Engelsiz Yaz Kampı’ sona erdi. Her yaş grubundan 50 engelli, Kuşadası'da aileleriyle birlikte tatil yaptı.

Paylaş

Maltepe Belediyesinin destekleri doğrultusunda Kuşadası'da farklı yaş gruplarındaki 50 engelli, aileleriyle birlikte tatil yaptı. Engelli misafirlerin kullanımına uygun, denize sıfır, mavi bayraklı 5 yıldızlı otelde gerçekleştirilen kampta engelliler, dolu dolu bir tatil geçirdi. 

Engelli vatandaşlara tatilleri boyunca Maltepe Belediyesinde görevli sağlık, cankurtaran, engelliler komisyonu yetkilileri de eşlik etti. Gün içerisinde serbest zaman geçiren ve bol bol dinlenen kamp sakinleri, öğle saatlerinde havuz etkinlikleriyle serinledi. Su topu gibi havuz yarışmalarının yanı sıra dans etkinlikleriyle de eğlenen neşeli grup, kısa bir dinlenme ve özel vaktin ardından akşam yemeklerinde yeniden bir araya geldi. Yemek sonrası her akşam animasyon gösterileriyle hoş vakit geçiren kamp ekibi, İzmir’in adı gibi şirin turistik yöresi Şirince’yi gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

‘BİZİM İÇİN İNANILMAZ BİR FIRSATTI’

Kas hastası olan ve tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren oğlu Şevki Genç ile kampa katılan baba İlyas Genç bol bol yüzdüklerini söyledi. Genç, "Oğlum kas hastası olduğu için ona iyi geliyor. Havuzda fizik hareketleri yaptık. Bizim için inanılmaz bir fırsattı. Maltepe Belediyemize ve Başkanımız Ali Kılıç'a çok teşekkür ederiz. Hasta sahibi aileler için gerçekten bize verilebilecek en güzel hediye. Zaten imkânımız yok, bizim buralara gelme şansımız hiç yok" diye konuşurken, kas hastası genç ise "Çok iyiydi tatil, havuzda yüzdüm" dedi. 

Otizmli kızıyla birlikte tatile gelen Neşe Küçük ise ilk defa böyle bir tatile geldiklerini söyleyerek, "Her şey çok güzeldi. Başkanımızdan bu aktivitelerin devamını istiyoruz. Engelli ailelere sunduğu bu güzel imkân için teşekkür ederiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'de alternatif açılış: Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz

SONRAKİ HABER

Ölümden dönen Marilyn Manson'ın tedavisi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...