02 Ekim 2017 09:40

ODTÜ'de alternatif açılış: Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz

ODTÜ öğrencileri, akademisyenleri ve mezunları üniversitenin açılış törenini ODTÜ Rektörlüğü önünde gerçekleştirdi.

Paylaş

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök'ün yeni akademik yıl açılış törenini Anıtkabir'e taşımasının ardından ODTÜ öğrencileri, akademisyenleri ve mezunları üniversitenin açılış törenini ODTÜ Rektörlüğü önünde gerçekleştirdi.

Her sene üniversitenin açılış töreni ODTÜ rektörünün konuşması ve ardından öğrenci topluluklarının sahne gösterileri ile devam ederken, rektörlük bu sene sürpriz bir kararla törenin Anıtkabir'e taşındığını ve tüm öğrencilerin Anıtkabir'e çağrıldığını e-posta aracılığıyla duyurdu.

Rektörlüğün bu kararını ODTÜ kamuoyundan kaçmak olarak değerlendiren öğrenciler rektörlüğün önünde ‘Alternatif Açılış’ düzenledi. ODTÜ öğrencileri adına açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi öğrenci temsilcisi Özgür Gür, rektörlüğün bu tavrının öğrenciler tarafından kabul edilemeyeceğinden söz ederken 9 Eylül gecesi öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okulda değilken ODTÜ ormanını talana ve ranta açan belediye ve rektörlüğün ortak tutumuna karşı bir arada olacaklarını dile getirdi.

ODTÜ ormanlarının yoktan var edilmediğine dikkat çeken Gür, bozkırı yeşertenlerin bu okulun öğrencileri, işçileri ve emekçilerinin olduğunu hatırlatırken ODTÜ'nün bir gecede sökülemeyecek bir tarihe sahip olduğuna değindi. ODTÜ tarihinde bileşenler tarafından 9 aylık bir direnişle karşılaşan Hasan Tan dönemine atıf yaparak bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Verşan Kök'ün ODTÜ'ye rektör olamayacağını, öğrencilerin taşıdıkları pankartlarla gösterdiler. Özgür Gür'ün ardından sözü alan Ankara Üniversitesinden ihraç edilen akademisyen Güneş Gümüş de ODTÜ’nün ögrenci hareketi deneyimlerine vurgu yaptı. Açılış töreni, ODTÜ öğrencilerinin ve topluluklarının bir arada daha güçlü duracağı vurgusuyla sonlanırken yüzlerce öğrenci “Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz” sloganını attı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlardan ‘Ankara için harekete geçin’ çağrısı

SONRAKİ HABER

‘Engelsiz yaz kampı’ sona erdi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...