29 Temmuz 2012 05:39

Hangi hukuka göre müdahale edeceksin?

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Urfa Suruç Belediyesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere “sessiz kalmayacakları” yönündeki açıklamalarına, “Hangi kanun ve yasaya göre sen gidip oraya müdahale edeceksin.

Hangi hukuka göre müdahale edeceksin?
Paylaş

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine Demirtaş’ın yanı sıra BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken de katıldı.

SURİYE’NİN KUZEYİNE SELAM YOLLADI

İftarın ardından konuşan Demirtaş, Suruç halkı ile birlikte Kobani, Afrin, Qamişlo halkının direnişine selam gönderdiklerini belirtirken, yurttaşlar alkış ve zılgıtlarla karşılık verdi.

Suruç ile Kobani arasında çekilen sınırın “uyduruk” olduğunu ifade eden Demirtaş, Kobani ile Suruç halkının iç içe olduğunu söyledi.

“Benim arkamda duran Kobani, Kürdistan’dır. Benim bulunduğum yer de Kürdistan’dır” diyen Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Demirtaş, “Esad da halkından korkuyor. Ezerek ve katlederek susturmaya çalışıyor. Tıpkı senin gibi. Esad sana bakıp kendini görüyor. Senin Kürtlerle sürdürdüğün politikanın aynısını Esad kendi yurttaşlarına yapıyor” dedi.

‘TECRİT KALDIRILSIN’

“365 gündür Abdullah Öcalan’dan haber alınamıyor” diyen Demirtaş, “Usulsüz, ahlaksız ve vicdansız tecrit politikalarını kınadığımı belirtmek istiyorum. Tecrit kaldırılsın avukatlar Sayın Öcalan’la görüşsün istemiyoruz. Biz Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz” dedi.

MÜDAHALE HAKKIN YOK

Suriyeli Kürtlerin kansız ve çatışmasız bir şekilde devrim gerçekleştirdiğini söyleyen Demirtaş, kendi öz yönetimini kuran bir halka Başbakan Erdoğan’ın “sessiz kalmayacaklarını” söylemesini eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın bu tarz söylemlerinin kanun dışı olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Halk kendi iktidarını kuruyor diye diğer bir ülkenin oraya müdahale etme hakkı yoktur” dedi.

Başbakanın derdinin PYD veya PKK olmadığını bildiklerini ifade eden Demirtaş, “Başbakan açıkça Kürt düşmanlığı yapıyor. Irkçılık yapıyor. Derdi PKK değil. Kürt halkının tek bir özgürlük kazanmasına dahi tahammül gösteremiyor. Milliyetçi düşünceyle hareket ederek oraya müdahale etmek istiyor” dedi.

‘BİR HARFİ BİLE FAZLA GÖRDÜ’

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de yaşayan Kürtlere bir harfi bile fazla gördüğünü belirten Demirtaş, “W harfini Türkiye’deki Kürtlere yasaklayabiliyor. Ama çıkıp Suriye’deki halkı terörist ilan ederek, Kürtlerin haklarını ve özgürlüklerini yok etmeye çalışıyor. Bu açıkça Kürt düşmanlığıdır” dedi.

BAŞBAKANI UYARDI

Suruç’tan Başbakanı uyardığını söyleyen Demirtaş, “Suriye Kürdistan’ı ve Kürtlerle ilgili konuşurken daha dikkatli olması” çağrısında bulundu. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Savaş istemiyoruz

SONRAKİ HABER

Kıdem Tazminatı Fonu kimin derdine derman olur?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...