ABD'nin Las Vegas kentinde silahlı saldırı: En az 59 ölü

ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde country müzik konseri sırasında silahlı saldırı yaşandı. Saldırıda 59 kişi öldü, 500 kişi yaralandı.

02 Ekim 2017 05:26
Paylaş

ABD'nin Las Vegas kentinde county müzik konseri sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Mandalay Bay Oteli'nin casinosundaki saldırıda 59 kişi hayatını kaybetti. IŞİD'e yakın olduğu bilinen Amaq Haber Ajansı, saşdırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurdu. FBI ise saldırının örgüt bağlantılı olmadığını açıkladı.

SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Las Vegas Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada bir saldırganın etkisiz hâle getirildiği, "bölgede patlayıcı bulunduğu" yolundaki iddianın gerçek dışı olduğu kaydedildi. Saldırganın, 40 bin kişinin bulunduğu konser alanına, civarda bulunan bir otelin 32'nci katından ateş açtığı ifade edildi. ABD basını, saldırganın 64 yaşında Stephen Paddock adında ABD vatandaşı olduğunu duyurdu. Polis, Paddock'un saldırıdan sonra intihar ettiğini aktardı.

Saldırganın otele birlikte giriş yaptığı arkadaşı Marilou Danley'in yakalandığı ve sorgulandığı ifade edildi. Polis yetkilileri, Marilou Danley'in saldırı ile bağlantısı olmadığını belirtti.

CIA VE FBI'DAN IŞİD İDDİALARINI YALANLADI

ABD Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) yapılan açıklamada saldırganın herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı olduğuna dair bir kanıtın bulunmadığını belirtildi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'den yapılan açıklamada ise IŞİD'in iddiasının araştırıldığı ancak bu iddianın ilk anda kabul görmemesi gerektiğinin altı çizildi.

SALDIRGANIN KARDEŞİ: DİNİ, SİYASİ BAĞI YOKTU

Saldırganın kardeşi Eric Paddock, Amerikan basınına yaptığı açıklamada, kardeşini "dini ve siyasi bir bağı olmayan" bir kişi olarak tanımladı.
Eric Paddock kardeşinin silahlara düşkün biri olmadığını ve askeri geçmişinin de olmadığını söyleyerek "Otomatik silahları nereden buldu bilmiyorum" dedi.

ALANDA 40 BİN KİŞİ BULUNUYORDU

Saldırgan Stephen Paddock, saldırıyı Mandalay Bay Oteli'nin 32. katında bulunan ve günlerdir kaldığı odanın penceresinden gerçekleştirdi. Saldırganın, Las Vegas ya da çevresinde yaşadığı, saldırıyı niye gerçekleştirdiğinin bilinmediği ifade edildi. Açıklamada, konser alanında 40 bin kişi bulunduğu belirtildi.

Polisin açıklamasında,Las Vegas havalimanına yönelik bazı uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiği, bu nedenle yolcuların havalimanına gitmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri istendi.

ABD BAŞKANI TRUMP: TANRI SİZİ KORUSUN

ABD Başkanı Donald Trump, saldırının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Las Vegas'taki korkunç saldırının kurbanlarına ve ailelerine en içten taziyelerimi ve sevgimi sunuyorum. Tanrı sizi korusun!" ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM: DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUM

Başbakan Yıldırım, Las Vegas'taki konser sırasında gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduğunu belirtti. Başbakan Yıldırım, "ABD'nin dostu ve müttefiki Türkiye'nin Başbakanı olarak bu menfur saldırı karşısında Amerika Birleşik Devletleri hükümeti ve halkı ile olan dayanışmanın teyit edildiğini" kaydetti. Yıldırım, ABD'nin acısını derinden paylaştığını, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini sunduğunu, yaralılara ise  acil şifalar dilediğini ifade etti.

ABD'NİN EN KANLI SALDIRISI 

ABD'nin Florida eyaletinde geçen sene eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda da 49 kişi ölmüş, 53 kişi de yaralanmıştı. 
Afgan asıllı 29 yaşındaki zanlı çıkan çatışmada öldürülürken, saldırıyı IŞİD üstlenmişti. 

Las Vegas'taki saldırı, ABD'de şimdiye kadar en fazla ölüme sebep olan silahlı saldırı olarak tarihe geçti.  (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 2 Ekim 2017 Pazartesi

SONRAKİ HABER

Kamerun’da ‘Ambazonya’nın bağımsızlığı sonrası 7 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...