02 Ekim 2017 01:51

İzmir'de 80 işçi, işsizlikle karşı karşıya

ESHOT Genel Müdürlüğü ve Sınırlı Sorumlu İzyuk Tüketim Kooperatifi arasındaki ihale sona ermesi üzerine 80 işçi işsizlikle karşı karşıya kaldı.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

ESHOT Genel Müdürlüğü ve Sınırlı Sorumlu İzyuk Tüketim Kooperatifi arasında yapılan ihalenin son bulması üzerine, kooperatife bağlı olarak çalışan 80 işçi işsiz kalma endişesi yaşıyor. 

ESHOT Genel Müdürlüğü ile anlaşmalı Sınırlı Sorumlu İzyuk Tüketim Kooperatifi yıllardır ESHOT bünyesinde çalışan personele büfe hizmeti veriyordu. 

Atölyeler, garajlar ve belediye otobüslerinin son duraklarında yaklaşık 3 bin 700 çalışana su, çay, kahve ve yiyecek hizmetleri sağlayan büfelerin kapatılması gündeme geldi. Kooperatifin işlettiği 27 büfede 80 işçi çalışıyor. 

ESHOT Genel Müdürlüğü ile Kooperatif arasındaki ihalenin süresinin bitmesi nedeniyle büfelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Grand Plaza’ya devredileceği belirtildi. ESHOT’un Kooperatif’e gönderdiği yazıda, eylül ayından itibaren 27 büfenin kapatılmaya başlanılacağı ve 15 Aralık 2017 tarihine kadar bu işlemin tamamlanacağı bildirildi. Şu ana kadar yaklaşık 6 büfenin kapatıldığı ifade edildi. 

Kooperatife bağlı çalışan 80 işçinin durumuna ilişkin net bir durum söz konusu değilken kapatılan büfelerdeki işçiler ise süresiz şekilde ücretsiz izne çıkartıldı. Ayrıca kapatılan büfelerin yerine ise çay makinelerinin getirileceği tartışılırken, hem Kooperatif’e bağlı çalışanlar hem de ESHOT bünyesindeki personellerin mağduriyet yaşayacağı belirtiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Sayacılar birlikle başarıya ulaşacak

SONRAKİ HABER

AKKİM işçileri 2 aydır direnişte: Mücadele çocuklarımız için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...