28 Temmuz 2012 10:15

BDP’den polis şiddetine suç duyurusu

BDP 14 Temmuzda Diyarbakır’da yapılmak istenen “Özgürlük İçin Demokratik Direniş” mitinginde uygulanan polis şiddeti ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.BDP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, BDP’nin demokratik sınırlar ve temel insan haklarından olan örgütlenme ve ifade &o

BDP’den polis şiddetine suç duyurusu
Paylaş

BDP 14 Temmuzda Diyarbakır’da yapılmak istenen “Özgürlük İçin Demokratik Direniş” mitinginde uygulanan polis şiddeti ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

BDP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, BDP’nin demokratik sınırlar ve temel insan haklarından olan örgütlenme ve ifade özgürlüğü hakkı çerçevesinde yürütmek istediği her tür faaliyetin resmi makamlarca yasaklandığına işaret edildi.

Kolluk kuvvetlerinin hukuksuz müdahalesi olmadığı sürece hiçbir yerde herhangi bir sorun yaşanmadığına işaret edilen açıklamada, “Diyarbakır Valiliği, herhangi bir somut nedene dayanmaksızın yasaklama kararı aldıktan sonra diğer illerden alınan takviye kolluk güçleriyle yüz binlerce insanın en temel hakları olan ifade, örgütlenme ve gösteri haklarını ihlal ederek göstericilere şiddet uygulamıştır. Bu nedenle 14 Temmuz 2012 günü başta halkımız, vekillerimiz ve partimize dönük olarak gerçekleştirilen tüm saldırılardan dolayı ilgili yargı mercilerine suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Talimatı AKP’li vekil vermiş

SONRAKİ HABER

Halep’te şiddetli çatışmalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...