30 Eylül 2017 21:55

Eksik Beşiktaş yaralı Trabzon’a karşı

Süper Lig 7. haftası maçları devam ediyor. Son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş, sahasında Trabzonspor’u ağırlıyor.

Paylaş

Süper Lig’in 7. haftasına bugün 4 maçla devam ediliyor. Fenerbahçe yenilgisi sonrası bozulan moralini Şampiyonlar Ligi’ndeki Leipzig galibiyetiyle düzelten Beşiktaş, sahasında Trabzonspor’u ağırlıyor.

Son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş bu maça önemli eksiklerle çıkacak. Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma ve Atiba Hutchinson takımdaki yerini alamayacak. Sakatlıkları düzelen Adriano ve Gökhan Gönül’ün ise ilk 18’de yer alması bekleniyor. Fenerbahçe maçında hakeme küfrettiği için ceza alan Teknik Direktör Şenol Güneş de yedek kulübesinde olamayacak.

Trabzonspor’da ise kaleci krizi var. 3-0 öne geçip kaybedilen Alanyaspor maçında kaleci hataları önemli rol oynamıştı. Sakat olduğu için oynamayan Onur Kıvrak’ın yerine ilk 11’de yer alan Esteban’ın da Alanya maçında sakatlanmasıyla yaşanan kriz sonrası Kıvrak’ın sakat sakat sahaya çıkması bekleniyor. Kıvrak, hafta içinde yaptığı açıklamada “Çapraz bağım kopuk oynuyorum” demişti. Ersun Yanal’ın hafif sakatlıkları bulunan Juraj Kucka ve Okay Yokuşlu’yu da kadroya alması bekleniyor. 50. yılında başarılı bir sezon hedefleyen Trabzonspor’da mağlubiyet halinde Ersun Yanal üzerindeki baskının iyice artacağı konuşuluyor. Beşiktaş-Trabzonspor maçı saat 19.30’da Vodafone Park’ta başlayacak. Müsabakayı Fırat Aydınus yönetecek. 

BEŞİKTAŞ-TRABZON REKABETİ 

Evinde 30 maçtır yenilmeyen Beşiktaş, son dönemde Trabzonspor’a önemli bir üstünlük kurdu. Son 11 maçta rakibine yalnızca 1 kez yenilen siyah beyazlılar bu maçların 6’sını kazandı. Taraftar 4 kez sahadan yenişemeden ayrıldı. Beşiktaş ligde bordo mavilileri üç maçtır mağlup ediyor. Beşiktaş’ın evinde oynanan son 10 maça bakıldığındaysa ‘Kara Kartal’ın yalnızca 3 kez kazandığı, 3 kez de yenildiği görülüyor. Toplama bakıldığında ise Beşiktaş’ın ufak bir üstünlüğü var. Takımlar bugüne kadar Süper Lig’de 88 kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş bu maçların 35’ini kazanırken, Trabzonspor 32 galibiyet elde etti.

Beşiktaş bu sezon 6 maçta topladığı 13 puanla haftaya ikinci sırada girdi. Trabzonspor ise 8 puanla 9. sırada.

GÜNÜN PROGRAMI

Süper Lig’de bugün saat 14.00’te Yeni Malatyaspor-Atiker Konyaspor, 16.30’da Alanyaspor-Gençlerbirliği, 19.30’da Göztepe-Başakşehir maçları oynanacak. TFF 1. Lig’de ise 13.00’te Giresunspor-Ümraniyespor ve Samsunspor-Balıkesirspor, 15.30’da Elazığspor-Çaykur Rizespor, 18.00’de Adanaspor-Erzurumspor maçları var.

AVRUPA'DA PROGRAM

Liverpool’un Newcastle sınavı

İngiltere Premier Lig’in 7. haftasında perde bugün saat 14.00’te Arsenal-Brighton Hove&Albion maçıyla açılıyor. 16.15’te kötü performansıyla taraftarını hayal kırıklığına uğratan Everton, Burnley’i ağırlıyor. Günün son ve en çok dikkat çelen maçında ise Rafael Benitez’in Newcastle United’ı Liverpool’la sahasında oynayacak.

La Liga’da devler sahada

İspanya La Liga’da 7. hafta maçlarında bugün şampiyonluk adayları sahada. 6’da 6 yaparak sezona başlayan Barcelona, saat 17.15’te Las Palmas’ı ağırlıyor. Real Madrid ise 21.45’te Espanyol’la karşılaşacak. Enes Ünal’ın formasını giydiği Villarreal, Eibar’la 19.30’da oynayacak. Günün diğer maçları şöyle: 13.00 Real Sociedad-Real Betis * 19.30 Valencia-Athletic Club(Bilbao)

Bundesliga üç maçla sürüyor

Almanya Bundesliga’da 7. hafta heyecanında bugün 3 maç yapılacak. 14.30’da Çağlar Söyüncü’nün formasını giydiği Freiburg, Hoffenheim’la evinde oynayacak. Hocası Carlo Ancelotti’yi gönderen Bayern Münih, 16.30’da Hertha Berlin’in konuğu. 19.00’da ise Beşiktaş’a deplasmanda 2-0 kaybeden RB Leipzig, Köln deplasmanında moral arayacak. 

Serie A’da pazar klasiği

İtalya Serie A’da bugün futbol günü. 8 maçın oynanacağı ligde ilk maç 13.30’da Napoli ile Cagliari arasında. 16.00’da Benevento-Inter, Chievo-Fiorentina, Lazio-Sassuolo, SPAL-Crotone, Torino-Hellas Verona maçları yapılacak. 19.00’da Milan-Roma mücadelesi gerçekleştirilecek. 21.45’te ise Atalanta, Juventus’u konuk ediyor.  (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM yasama yılı açılışı: Erdoğan'dan OHAL övgüsü

SONRAKİ HABER

Vietnam Savaşı nasıl belgeselleştirilmemeli?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...