30 Eylül 2017 21:03

Real AVM işçileri: Büyük mağduriyet yaşıyoruz

Kocaeli'de Real AVM'ye kayyım atanması sonucu ücretlerini alamayan işçiler, bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Alman Metro grubu şirketinin alt grubu olan Real Hipermarketler zinciri A.Ş  2017 yılının Ocak ayının başında 'ekonomik nedenler'den dolayı atanan kayyımdan sonra iflas ettiğini açıklaması üzerine Real çalışanları kıdem tazminatlarını ve maaşlarını alamadıkları için Kocaeli’de yürüyüş gerçekleştirmişlerdi. 

Real AVM işçileri, önceki gün CHP Kocaeli İl Başkanlığı’nda, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan’ın da katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

Real AVM işçileri adına basın açıklamasını Vural Kaya gerçekleştirdi.

Kaya; “Real A.Ş. ‘nin  750 bin TL, Beğendik mağazalarının  130 milyon 758 bin TL, Beğendik yiyecek A.Ş’ nin 114 milyon 430 bin TL borcu olduğu açıklanarak,  toplam üç şirkete borçlarından dolayı kayyum atandığı kamuoyuna açıklanmıştır. Bu haberler ulusal ve yerel basında da yer almıştır. Her ne hikmetse borcu fazla olan Beğendik şirketler grubu faaliyetine devam etmekte, borcu az olan Real A.Ş ise iflas sürecine sürüklenmiştir. Kayyumla yönetilen bu süreçte Beğendik ailesinin yönetim kurulu değişikliği yapılarak oğuldan babaya, babadan damada devirleri yapılmıştır.  Kayyum sürecinde olan Real A.Ş’nin son 11 aylık faaliyet raporlarının olumsuz yönde seyir etmesi ve şirketin faaliyetine devam etmesinin mümkün olmadığı öne sürülerek 27 Temmuz 2017 tarihinde nöbetçi mahkeme tarafından İstanbul 3. İcra dairesinde iflas kararı alınarak malların Ankara Bilkent şubesine sevk işlemi yapılmıştır. Malların sevk işlemi bittikten sonra Bilkent şubesi de kapatılmıştır.
10 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul Fulya, Ankara Bilkent, Kocaeli İzmit ve Gebze şubeleri toplam olarak 450 çalışanının iş akitleri fesih edilmiştir."

'ÜCRETLERİMİZİN ÖDENMEMESİ SONUCU BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞAMAKTAYIZ'

"Bizler çalışanlar olarak kıdem, ihbar ve son ay maaşlarımızın ödenmemesi sonucu Kocaeli İzmit ve Gebze şubesi çalışanları olarak 250 kişi büyük mağduriyetler yaşamaktayız. Diğer market çalışanları ile mağdur sayısı 1200 kişidir. Bu süreçte bütün siyasi partiler, şehrimizin ileri gelenleri, bütün basın mensupları ve hizmet verdiğimiz Kocaeli halkının desteğini talep ediyoruz. Real çalışanları olarak herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz” diyerek basın açıklamasını bitirdi.

Basın açıklamasının ardından işçiler, haklarını aramanın yollarını ve örgütlülüğün önemini tartıştı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM'ye uçuş yasağının kaldırılması çağrısı

SONRAKİ HABER

Avrupa’da aşırı sağ partilerin yeni yüzü: Kadınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...