28 Temmuz 2012 10:12

TOKİ’deki iş cinayetinin izleri silinmiş

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi, 25 Temmuz 2012’de vincin üzerine çökmesi nedeniyle iki işçinin öldüğü, bir işçinin ise ağır yaralandığı Gölbaşı Örencik TOKİ inşaatında inceleme yaptı. Kazadan hemen sonra ‘cinayet’in tüm izlerinin silindiğini bildiren İMO, işçi sağlı

TOKİ’deki iş cinayetinin izleri silinmiş
Paylaş

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi, 25 Temmuz 2012’de vincin üzerine çökmesi nedeniyle iki işçinin öldüğü, bir işçinin ise ağır yaralandığı Gölbaşı Örencik TOKİ inşaatında inceleme yaptı. Kazadan hemen sonra ‘cinayet’in tüm izlerinin silindiğini bildiren İMO, işçi sağlığı ve güvenliği denetimlerinin olmaması nedeniyle işçilerin öldüğünü vurguladı.
İnceleme sonuçlarını yazılı açıklamayla duyuran İMO Ankara Şubesi, son yıllarda inşaat sektörünün denetimsizlik nedeniyle iş kazalarında başı çektiğine dikkat çekti. Açıklamada, “Bu durum inşaat sektöründe çalışan insanların hayatlarının ne kadar hafife alındığını gözler önüne sermektedir. Güvencesizliğin en fazla olduğu inşaat sektörü bir yandan ucuz emek havuzundan beslenirken bir yandan da taşeronluk/alt işveren ilişkilerinin en yaygın olduğu sektördür” denildi. İşçilerin güvencesiz koşullarda çalışmaya zorlandığının altı çizilen açıklamada, denetimsizlikle güvencesizliğin birleşmesiyle inşaatın ‘insan öğüten’ bir sektör haline geldiği bildirildi. Alanda yapılan inceleme sonucu, kule vincin devrildiği tespitinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Birinci olasılık, ya vincin tekerlerinin fren balatalarının sıkılmaması ya da kilitlenmemesi durumunda vinç devrildi. İkinci neden, vincin kusurlu montajı olabilir. Üçüncü neden ise vincin kapasitesi üzerinde kullanılması sonucunda vinç devrilmiş olabilir” denildi. Üç nedenin de, hız ve aceleciliğin her türlü önlemi ve denetimi devre dışı bıraktığının göstergesi olduğu kaydedildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konserler Santralistanbul’dan çekiliyor

SONRAKİ HABER

Kars Çayı lağım suyu akıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...