30 Eylül 2017 13:41

AKP'li Müezzinoğlu: CHP utanmadan adalet yürüyüşü yapıyor

Edirne'de partisinin ilçe kongresine katılan AKP Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP'yi ve Adalet Yürüyüşü'nü eleştiren ifadeler kullandı.

Paylaş

Edirne'de AKP Merkez İlçe Kongresine katılan AKP Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, burada bir konuşma yaptı. Müezzinoğlu konuşmasında CHP'ye ve Adalet Yürüyüşü'ne dair ifadeler kullandı. 

Konuşmasında, başkanlık sistemini "Bu milletin kaderiyle kimse oynayamasın" diyerek istediklerini ifade eden Müezzinoğlu, "Bakınız başkanlık sistemine karşı çıkanlar hep kapalı kapılar arkasındaki odalara sırtlarını dayamışlardır, güçlerini oradan almışlardır. Onun için başkanlık sistemine karşı çıkanlar, referandumda hayır kampanyaları yaptılar. Milli iradenin tecelli ettiği TBMM'de milletin kürsüsünü işgal ettiler. Peki siz niye işgal ediyorsunuz? Biz anayasa değişikliğini kapalı kapılar arkasında değil, milletin vicdanına götürüyoruz" dedi.

'CHP, UTANMADAN SIKILMADAN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ' YAPIYOR'

"Milletin vicdanına götüreceğimiz bir değişikliğe siz nasıl karşı çıkarsınız?" diyerek CHP'ye seslenen Müezzinoğlu, "O zaman nasıl 'Demokrasiden yanayız', 'Milli iradeden yanayız', 'Halkçıyız', 'Halk ve adaletten yanayız' dersiniz? Bugünlerde utanmadan sıkılmadan 'Adalet yürüyüşleri' yapıyorlar. Başörtüsü sorunu varken adalet yürüyüşü değil, zulüm yürüyüşleri yapıyordunuz bu ülkeye, bu milletin genç evlatlarına. Yüzde 47 oy alan bir siyasi partiye kapatılma davası açıldığında alkış tutuyordunuz 'Ah bir Ak Parti kapatılsa da meydan bize kalsa' diyen sizler değil miydiniz? O zaman milletin adaleti, milli vicdanın adaleti, sandığın adaleti, demokrasinin adaleti hiç aklınıza gelmedi mi?" ifadelerini kullandı.

E-MUHTIRAYA DAİR: MİLLETİN İRADESİNİN 3-4 PIRPIRLIYA TESLİM EDİLECEĞİ BİR ANLAYIŞ

"27 Nisan gece e-muhtırasında, ertesi sabah 'Noktasına, virgülüne dokunmadan aynen kabul ediyorum' diyen Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti, milli iradenin halk ve adaletinde neredeydi?" diyen Mehmet Müezzinoğlu "Milletin iradesinin 3-4 pırpırlıya teslim edileceği bir anlayışa daha önce hep alkış tuttunuz. O gün de alkış tutan bir sıfatınız var, bir özelliğiniz var, bugün yine istediğinizde bu ülkenin demokrasisiyle kimse oynayamaz. Bu milletin vicdanıyla kimse oynayamaz. Bu milletin sandık gücünün karşısında herkes eğilsin, saygı duysun" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da IŞİD operasyonu: 50 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

İzmir'de HDP'nin panelinde ortak mücadele konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...