30 Eylül 2017 11:34

TV10 emekçileri: Bizim için her yer mücadele alanı

Kapatılan TV10'un Galatasaray Meydanı'ndaki eylemi 52. haftasında devam etti. Eylemde 'Mücadeleye devam' mesajı verildi.

Paylaş

OHAL kararnamesi ile kapatılan TV10 emekçilerinin eylemi 52. haftasında Galatasaray Meydanı'nda devam etti.  "Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde sık sık "Özgür basın susturulamaz" sloganı atıldı. Eyleme HDP MYK Üyesi Çiğdem Küçükkeleş destek verdi.

Eylemde söz alan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, tam bir yıl önce kanallarının baskınla kapatıldığını ve mallarının gasbedildiğini hatırlattı. Bir yıl geçmesine rağmen kapatılan radyo ve televizyonlarla ilgili hiçbir yargı karanın olmadığına dikkat çeken Büyükşahin, "Televizyonumuz mühürlendiğinde Aleviler için kutsal olan 12 İmamlar Orucu'nu tutuyorduk. Cuma günü de televizyonumuzun lisansının satışıyla ilgili süreç de tamamlanmış olacak. Bu zamanlar 1400 yıl önce İmam Hüseyin'in Yezid'le mücadele ederken katledildiği dönemlerdir aynı zamanda. O gün İmam Hüseyin'i susuz bırakanlar bir yudum suya hasret bırakanlar bugün de bizim televizyonumuzu kapatarak Alevileri yine susturmaya çalışıyorlar” dedi.

'YEZİD ZİHNİYETİ BUGÜN DE SÜRÜYOR'

Bugün de o Yezid zihniyetiyle mücadele ettiklerini söyleyen Büyükşahin, "Demokrasi isteyen, özgürlük isteyen herkes bugün de baskı görüyor. Ama ferman Yezid'inse meydanlar da bizimdir" diye konuştu. Büyükşahin konuşmasını geçen haftalarda hayatını kaybeden Cumartesi Annesi Güzel Ana'yı anarak sonlandırdı.

'52 YIL DA SÜRSE BİZLER EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Daha sonra söz alan Hacı Bektaşı Veli Kültür Derneği Başkanı Tuncer Baş, 52 haftadır Galatasaray Lisesi önünde olduklarını söyledi. "Aleviler olarak kapatılan kanallarımıza, radyolarımıza, medyalarımıza sahip çıkmak için bu alandayız. Hak, hukuk ve yasa gözetilmeden TV 10 kapatıldı, talan edildi. Bugün talan edilen, yağmalanan, emekçilerin, Alevilerin, işcilerin, yoksulların dişinden tırnağından artırarak kurdukları bir televizyondur. Biz Aleviler olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Mücadelemize devam edeceğiz. 52 hafta değil, 52 yıl da sürse bizler emeğimize sahip çıkacağız. Bizim için her yer Kerbela, her yer mücadele alanı" diye konuştu.

Yapılan açıklamalardan sonra Elif Aydemir, mersiye okudu. Ağuçan Ocağı Piri Aziz Güler’in gülbengi ile eylem sonlandı. (Istanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hasta tutuklu Mücahit Orhan serbest bırakılsın'

SONRAKİ HABER

Mersin'de Evrensel'le mitinge girmek isteyenler alıkonuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...