30 Eylül 2017 11:14

Yarkadaş: Eylül ayında 2 gazeteci tutuklandı

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, eylül ayı basına yönelik baskılar raporunu açıkladı. Buna göre eylül ayında 2 gazeteci tutuklandı. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, eylül ayında dört gazetecinin gözaltına alındığını, ikisinin tutuklandığını açıkladı. Yarkadaş, “Eylül ayı da soruşturma ve tutuklamalarla geçti. Gazetecilerin çilesine, artan sağlık sorunları da eklendi” dedi.

Muğla’ya bağlı Menteşe Belediyesi Kültür Sanat Şenliği’nin üçüncüsüne katılan Barış Yarkadaş, “Eylül ayı Basına Yönelik Baskılar Raporu”nu da açıkladı. Düşünceyi ifade özgürlüğünün yok edildiğine dikkat çeken Yarkadaş, “Gazetecilerin, yazarların, aydınların; kısacası düşünen insanların çilesi bitmiyor” dedi.

‘DIŞARIDA GAZETECİ KALMADI’

Eylülde dört gazetecinin gözaltına alındığı, ikisinin tutuklandığını belirten Yarkadaş, “Neredeyse tutuklayacak gazeteci kalmadığı için gözaltı sayısı biraz olsun azaldı” dedi.

Eylül ayının son günlerinde Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu’nun sağlık sorunlarının arttığına da dikkat çeken Yarkadaş, “Bağımsız hekimler, gazetecileri tedavi etsin. İstanbul Tabip Odası ise bu raporları değerlendirsin. Başta Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu olmak üzere tutuklu ve hasta gazeteciler tahliye edilsin” çağrısını yaptı.

‘İKTİDARIN İNADI HASTA EDİYOR’

Cezaevinde bulunan 181 gazetecinin çeşitli hastalıklarla karşı karşıya olduğunu belirten Yarkadaş, “İktidar inat ediyor ve gazetecilerin tutukluluğunu sürdürüyor. Oysa ki; başta Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu olmak üzere onlarca gazeteci hastalandı. Onların bu koşullarda tedavi olabilmeleri imkansız” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Kadri Gürsel ve Turhan Günay’ın tutuklu oldukları süre içinde çeşitli hastalıklarla boğuştuklarını da hatırlatan Yarkadaş, “Çok zor ve insani olmayan koşullarda tedavi oldular. Tedavi süreçleri tutukluluklarından daha ağır travmalara sebep oldu” ifadesini kullandı.

ASTIM ATAKLARI ARTTI

Gökmen Ulu’nun astım ataklarının sıklaştığını ve cezaevinde kalmasının “çifte cezalandırma”ya dönüştüğünü belirten Yarkadaş, “Astım atağını cezaevi koşulları tetikliyor” dedi. Ulu’nun durumunu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e aktarmasının ardından hastaneye götürüldüğüne dikkat çeken Yarkadaş, “Ancak bu yeterli değil. Gökmen’in bir an önce tahliye edilmesi ve sağlığına kavuşması için dışarıda olması gerekiyor” ifadesini kullandı. CHP’li vekil, “Bağımsız hekimlerin düzenleyeceği raporları tabip odaları ele alır ve hasta tutuklu gazetecilerin sağlıklı koşullarda tedavi olmalarının önü açılır” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aile hekimliği sorunları çözmedi, artırdı

SONRAKİ HABER

'Hasta tutuklu Mücahit Orhan serbest bırakılsın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...