30 Eylül 2017 10:49

Almanya'da Gazeteci Meşale Tolu ile dayanışma eylemi

Tutuklu Gazeteci Meşale Tolu ile dayanışmak için 18. kez bir araya gelen Meşale Tolu ile Dayanışma Komitesi tüm gazetecilere özgürlük istedi.

Paylaş

Türkiye’de 30 Nisan’dan bu yana tutuklu olan Gazeteci Meşale Tolu ve tutuklu tüm gazetecilere özgürlük için 18. kez bir araya gelen Meşale Tolu ile Dayanışma Komitesi Ulm çarşı merkezinde Tolu ve tüm gazetecilerle dayanışma amaçlı eylem düzenledi.

TOLU’NUN MAHKEMESİNDE OLACAĞIZ

Meşale Tolu ve Gazeteci Deniz Yücel’in resimlerinin açıldığı pankartta, Komite adına konuşma yapan komite sözcüsü,  11-12 Ekim günü Tolu’nun ilk kez mahkemeye çıkarılacağını belirterek “Bizler Ulm’lu gazeteci arkadaşımızın özgürlüğüne kavuşması için hep birlikte 18 haftadır buradayız, mahkemesinde de Almanya’dan ve değişik ülkelerden gidecek heyetler ve dayanışmacı bağımsız inisiyatiflerle orada olacağız” dedi.

DAYANIŞMA KONSERİNE TÜM ULM’U BEKLİYORUZ

Mahkeme öncesi 7 Ekim 2017 günü Ulm Kornhaus salonunda Meşale Tolu ile dayanışma konseri düzenleyeceklerini söyleyen komite sözcüsü, Ünlü Radyo Sunucusu Frank Wiesner’in sunacağı dayanışma konserine, konseri  destekleyen Ulm Belediye Başkanından, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütüne, Tolu’nun ailesinden, Deniz Yücel’in ailesine, Tolu’nun öğretmeni ve okul arkadaşlarından, 18 haftadır Ulm ve Almanya genelinde dayanışmanın önemini gösteren komite üyelerine, yerli ve göçmen sanatçıların, şarkılarını sunacağı sanatsal bölümün de yer aldığı konsere, özgürlük ve eşitlikten yana olan tüm Ulm’lüleri ve tüm bölgeyi konsere katılmaya çağırdı.
Eyleme, Uluslararası Liste- MLPD, AGİF, ATİF, ADHF, HDK- Ulm, NAV-DEM, Anadolu Federasyonu, SYKP üyeleri katılarak destek verdi. (Ulm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilal Erdoğan: Biz niye bu gavurların peşindeyiz?

SONRAKİ HABER

Aile hekimliği sorunları çözmedi, artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...