30 Eylül 2017 08:06

Suriyeli gazeteci Barakat ve kızının katil zanlısı yakalandı

İstanbul Üsküdar'daki evlerinde öldürülen Suriyeli gazeteci anne-kız Orouba Barakat ve Halla Barakat'ın katil zanlısı yakalandı.

Paylaş

Suriyeli ünlü gazeteci Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat'ı Üsküdar'daki evlerinde öldürmekle suçlanan katil zanlısı Ahmed Barakat yakalandı.

Hürriyet'in haberine göre katil zanlısı, kamera görüntülerinden yola çıkılarak Bursa'da yakalandı. Anne kızın akrabası olduğu bildirilen Ahmet Barakat’ın evinde polis arama yapıyor.

Cinayet bürosu, evde yaptıkları incelemede anne ve kızın önce boğulduğunu daha sonra bıçaklandığını belirtmişti. Katillerin, cesetlerin kokmasını engellemek amacıyla deterjan kullandığı da öğrenilmişti.

Orouba Barakat, Suriye'de Beşar Esad yönetimine muhalif bir isim olarak biliniyordu. Gazetecilik yaşamı boyunca önemli haber ve röportajlara imza atan Barakat, Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra Türkiye'de yaşamaya başlamıştı.

AKRABALARI ABD'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Cinayeti Orouba Barakat’ın kız kardeşi Shaaza Barakat duyurmuştu. Shaaza Barakat’ın Mavi Marmara yolcularından olduğu öğrenilirken, Şubat 2015’te ABD'de katledilen 3 Suriyeli de Barakat’ın akrabalarındandı. Shaaza Barakat’ın yeğeni olan Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve eşinin kız kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha, ABD’de 2015 şubatında silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Shaaza Barakat, sosyal medyadan “Bıçaklamışlar... 40 seneden beri suçluları bulur, gazetelere manşet yapar, onları ifşa ederdi. Şimdi o ve kızı Halla’nın ismi manşetlerde... Bunu yapanlar, zulüm sizi bulacak” diyerek duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Burhan Sönmez, Vaclav Havel ödülünü aldı

SONRAKİ HABER

Otel inşaatında yangın: 7 işçi dumandan etkilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa