30 Eylül 2017 07:52

Maltepe’de Cumhuriyet Benim Festivali başladı

Maltepe Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 94. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlediği 1 aylık etkinlikler başladı.

Paylaş

Cumhuriyet’in 94’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1 ay boyunca ilçenin tüm mahallelerinde sürecek “Cumhuriyet Benim” etkinlikleri, ABD'li şarkıcı Maya Azucena’nın Beşçeşmeler’de verdiği açılış konseriyle başladı.

Konsere, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül ve birim müdürlerinin yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Catherine Roden ve Sevil Sezen, Basın Ataşesi Melissa O'Shaughnessy ve Basın Danışmanı Erdem Güneş katıldı.

Maya Azucena ve neyzen Burcu Karadağ’ın konseriyle başlayan festival, 29 Ekim’de yapılacak fener alayı, Suzan Kardeş ve Mübadil Korosu konseriyle son bulacak. Danslar, söyleşiler, film gösterimleri, çocuk oyunları, tiyatrolar ve sergilerle sürecek festivalde, 14 konser, 17 tiyatro, 6 film gösterimi, 12 çocuk tiyatrosu, 16 çocuk atölyesi, 18 sergi, 5 Söyleşi, 6 dünya kültürleri buluşması (Bosna-Sancak, Azerbaycan, İspanya, Rusya, İsviçre ve Küba günü) gerçekleştirilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mevlüt Uysal tepkisi: Tesadüf değil ödüllendirme

SONRAKİ HABER

ABD, AKP hükümetini yalanlıyor: Silah satışında rekor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...