30 Eylül 2017 04:23

Velilerden 'çocukları cuma namazıyla fişliyorlar' tepkisi

Bursa'da Zafer Ortaokulu yönetimi velilere çocuklarının cuma namazına götürülmesi için izin belgesi gönderdi.

Paylaş

Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Zafer Ortaokulu yönetimi, velilere çocuklarının cuma namazına götürülmesi için izin vermeleri yönünde bir belge gönderdi. Veliler, belgede "İstemiyorum" seçeneğinin olmadığına dikkat çekerken bu tip uygulamaların fişleme amacı taşıdığı endişesi hakim.

Cumhuriyet'in haberine göre 26 Eylül'de okul idaresinin sınıf öğretmenleri aracılığıyla öğrencilere velilerine ulaştırmaları için verilen "izin belgesi"nde “Velisi bulunduğum okulunuz ......sınıfı ..... nolu .......’nın her hafta cuma günleri, 13.00-13.45 saatleri arasında öğretmen kontrolünde gitmesine izin veriyorum” yazıyor.

Normalde velilere ulaştırılan bu tür belgelerde “istiyorum- istemiyorum” diye iki seçenek varken, bu belgede "istemiyorum" seçeneği yok.

Kendilerine ulaşan belge üzerine birçok velinin tepki göstermek için okula gittiği, okul idaresinin ise “İstemiyorsanız imzalamayın” diyerek velilere bağırdığı öğrenildi.

EĞİTİM İŞ: FİŞLEME KAYDI

Skandalın ardından velilerle görüşen Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, tepki gösteren velilerin, daha sonrasında çocuklarına kötü muamele yapılacağına dair endişeye düştüğünü aktardı.

Cumhuriyet’e konuşan Rona, şunları söyledi: “Daha önce AKP’nin özellikle Bursa’da, yandaş sendika Eğitim-Bir Sen’in verdiği listelere göre okullara yönetici atadığını belgelerle ispatlamıştık. Bu son olay, okul yöneticileri liyakatla seçilmediğinde ne olacağının somut halidir. AKP’den daha AKP’ci, siyasal islamcıdan daha siyasal islamcı okul yönetimi, ilçe milli eğitim müdürlüğünden bu yönde bir talimat gelmemiş olmasına rağmen, işgüzarca bir şekilde gerici uygulamalara girişmiştir. Her şeyden önce okulun böyle bir misyonu yoktur, olamaz. Adına utanmadan ‘izin belgesi’ denilen bu formun, idare tarafından dağıtılması da baskının ta kendisidir. Öğrenciler arasında bir ayrım yaratacaktır ve namaza gitmeyen öğrenciler fişlenecektir. Şu anda hem öğrenciler, hem veliler tedirgin. Veliler, bu forma karşı çıkılırsa daha sonra çocuklarına uydurma gerekçelerle baskı yapılacağından korkuyor. Ama biz bu belgenin hesabını bu yöneticiden soracağız. Gerekli tüm makamların kapılarını aşındıracak, izin belgesi adı altında fişleme kaydı tutan bu zihniyeti mat edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD’de milli marş protestoları sonrası ölüm tehditleri

SONRAKİ HABER

Voltaire Ödülü, Evrensel Basım ve Turhan Günay'a verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...