Rektörlüğün kararına İdare Mahkemesi’nden iptal

Cinsiyet geçiş sürecinin ardından diplomanın yeni kimlik bilgelerine göre düzenlenmesi talebi kabul edildi.

29 Eylül 2017 18:43
Paylaş

Aksaray İdare Mahkemesi, cinsiyet geçiş sürecinin ardından kişinin diplomasının yeni kimlik bilgelerine göre düzenlenmesi talebinin hukuki olduğuna karar verdi.

Kaos GL’de yer alan habere göre üniversiteden mezun olduktan sonra cinsiyet geçiş sürecini tamamlayan trans erkek T., diplomasının yeni kimlik bilgelerine göre düzenlenmesi için üniversiteye başvurdu ancak başvurusu üniversite rektörlüğü tarafından reddedildi.

T., Pembe Hayat ile birlikte rektörlüğün kararını Aksaray İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Aksaray İdare Mahkemesi rektörlüğün ret kararını iptal ederek, diplomanın yeni kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmesinin hukuki bir talep olduğuna hükmetti:

İdare Mahkemesi kararında, kişinin yeni kimlik bilgilerine göre diplomasının tanzimini istemesinin hukuka uygun olduğunu belirtti. Karar, rektörlüğün diplomayı yeni bilgilere göre düzenlememesi durumunda kişinin büyük sorunlar yaşayabileceğine dikkat çekti.

‘BİZE BİR YASA LAZIM’

Pembe Hayat Derneği daha önce de cinsiyet geçiş sürecinin ardından yeni cinsiyetlerine ve kimliklerine kavuşan transların diplomalarının yeniden düzenlenmesi için hukuki başvuruda bulundu. Dernek, Mayıs ayında, trans kadın Ece’nin diplomasını yeniden düzenlemeyi reddeden Marmara Üniversitesi’ne hukuki süreç başlattı.

Ece’nin hukuki sürecine yönelik Pembe Hayat Derneği, #BizeBirYasaLazım hastagiyle sürdürdüğü kampanyaya destek için bir video da hazırlamıştı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sayıştay raporları 16 gündür vekillere verilmiyor

SONRAKİ HABER

ABD Dışişleri Bakanı: Referandumu tanımıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...