29 Eylül 2017 17:48

Özgecan'ın katiline, cinsel saldırıdan 22 yıl 6 ay hapis

Özgecan Aslan davasında cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan Fatih Gökçe'ye cinsel saldırı suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Paylaş

Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği minibüste cinsel saldırıya uğrayıp öldürülen Özgecan Aslan davasında, cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan 21 yaşındaki Fatih Gökçe hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 24 yıl hapis cezası verilmiş ancak yargıtay, 'suçun toplu taşıma aracında geçmesi' nedeniyle verilen ceza artırımını 'delil yetersizliği' gerekçesiyle bozmuştu. Yerel mahkemede tekrar görülen davada katil Fatih Gökçe'ye bu kez 22 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkan Fatih Gökçe, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yaptığı savunmasında suçsuz olduğunu savundu. Adana ve Mersin baro başkanları ve baroya bağlı avukatlar, aile adına Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan ve CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı'nın da katıldığı duruşmada, savcının mütalaasının okumasının ardından mahkeme heyeti tek tek davaya müdahil olan avukatları dinledi.

MAHKEME YARGITAYIN BOZMA KARARINA UYDU

Gökçe hakkında verdiği cinsel saldırı suçuna yönelik kararında direnerek 15 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık hakkında suçun toplu taşıma aracında geçmesi nedeniyle daha önce verilen ceza arttırımına ilişkin Yargıtay'ın bozma kararına ise uydu. "Cinsel saldırının, maktulün baygın ya da ölü haldeyken işlenmesi" nedeniyle mahkeme heyeti cezayı artırarak 22 yıl 6 ay olarak belirledi.

'BU KARAR BİZİ KISMEN MEMNUN EDECEK'

Duruşmanın ardından açıklama yapan amca Yaşasın Aslan, ''Bir vatandaş olarak anladığım, toplu taşıma araçlarında sapıklara gün doğdu. Bu manşet olsun. Bu tarihi bir karardır. Nasıl bir önlem alınacak. Bundan sonra eğer kanunlar yetersizse meclis toplu taşıma araçlarını da bu konuya dahil etsin. Ona göre önlem alınsın. Değilse sapıklara gün doğdu. Allah sonumuzu hayır etsin. Bu karar bizi kısmen memnun edecek. Takdir edersiniz ki artık suçu işleyenler ne kadar ceza alacaklarını çok iyi biliyorlar. Bu karardan sonra toplu taşıma aracında sapıklar saldırıda bulunduklarında ne kadar ceza alacaklarını bilecekler. Çünkü indirimi var'' dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayı saldırısında yaralandı: 'Yaşadığıma inanamıyorum'

SONRAKİ HABER

‘Melih Gökçek bugün yarın görevden alınacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa