29 Eylül 2017 17:26

Ayı saldırısında yaralandı: 'Yaşadığıma inanamıyorum'

Erzincan’da kuşburnu toplarken ayı saldırısına uğrayan 65 yaşındaki Hüseyin Avni Deligöz, hastanede tedavi altına alındı.

Paylaş

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında Kemah ilçesine 16 kilometre uzaklıktaki Koçkar Köyü yakınlarında meydana geldi. Köyde çiftçilik yapan 3 çocuk babası Hüseyin Avni Deligöz, kış hazırlığı için kuşburnu toplarken, ağacın altında yatan ayının saldırısına uğradı. Kısa süreli mücadelenin ardından ayının pençelerinden kurtulan Deligöz'ün yardımına, yakınındaki köylüler yetişti.

Köylüler tarafından Kemah Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Deligöz, ilk müdahalenin ardından Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık durumu iyi olan Delgöz’ün el ve bacağına 30 dikiş atıldı.

Kuşburnu toplarken bir anda ayıyla karşı karşıya kaldığını belirten Hüseyin Avni Deligöz, “Kış aylarında yemek için kuşburnu toplamak istedim. Bir anda ayı ile karşı karşıya geldim. Ne yapacağımı şaşırdım. Ayı saldırı ve elimi ısırdı. Tekme attım ve bacağıma saldırdı. Pantolonumun paçasını kopardıktan sonra beni bıraktı. Ayı aşağı doğru yuvarlandı, ben de yukarı çıktım. Yakında köylülerimiz vardı onlar Kemah’taki hastaneye götürdü, oradan da buraya geldim. Yaşadığıma inanamıyorum” dedi.

Köyün çevresinde zaman zaman ayıların görüldüğünü ifade eden Hüseyin Avni Deligöz “Ayılar meyve ağaçlarına, bostanlara zarar verirdi, ama insanlara saldırmazdı” ifadelerini kullandı. (Elazığ/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye yarı finalde

SONRAKİ HABER

Özgecan'ın katiline, cinsel saldırıdan 22 yıl 6 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...