29 Eylül 2017 15:52

‘Referanduma karşı çıkış AKP teşkilatlarına da zarar verir’

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi Sözcüsü Rojhat Amedi, IKBY bağımsızlık referandumuna karşı çıkışın AKP teşkilatlarına zarar vereceğini söyledi.

Paylaş

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi’nin (TKDP) Sözcüsü Rojhat Amedi, Türkiye’de AKP’ye destek veren Kürtlerin, Irak Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) çizgisinde olduğunu söyledi.

BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’ye konuşan Rojhat Amedi, Ankara’nın tutumunun sürmesinin bu kesimi yeni arayışlara iteceğini söyledi. Amedi, Türkiye’de, KDP çizgisinde yer alan Kürtlerin 2000’lerin başından bu yana AKP’ye destek verdiğini, büyük oranda Başkanlık referandumuna da “Evet” dediğini ancak bağımsızlık referandumu ve sonrasında da Türk hükümetinin tavrı sonrası bu kitlede yeni arayışların ortaya çıkabileceğini belirtti:

"Kürt illerindeki birçok teşkilat KDP’lidir, KDP’lidir derken doğal KDP’lidir, o çizgidedir. Güneydeki referandumdan önce Bingöl AKP teşkilatı toplandı, ‘biz AKP’nin güneye karşı takındığı bu politikayı tasvip etmiyoruz’ diye beyanatta bulundu. Galip Ensarioğlu (AKP Diyarbakır Milletvekili) da açıklamalarda bulundu. Örneğin bir Van’daki AKP teşkilatı küçümsenecek bir teşkilat değildir. Batman, Siirt, Urfa da yine bunlar arasındadır. Eğer hükümet sertleşirse bu teşkilatlar zayıflar veya AKP bazı yerlerde tabela partisi olarak kalır. Biz Kürt şehirlerini söyledik ama İstanbul’daki AKP teşkilatları da bundan zarar görür. Bizim oralarda potansiyelimiz var.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Kekeç’in neden yazmadığı belli oldu

SONRAKİ HABER

Mithat Sancar: Hiçbir devletin IKBY'ye müdahale hakkı yoktur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...