29 Eylül 2017 15:33

Wall Street Journal Asya ve Avrupa edisyonlarını durdurdu!

Wall Street Journal yönetimi Asya ve Avrupa edisyonlarının basılı olarak piyasaya çıkmayacağını açıkladı.

Paylaş

Wall Street Journal gazetenin bünyesinde bulunduğu News Corp’un 643 milyon dolar zarar ettiğini ilan etmesi sonrasında Wall Street Journal yönetimi Asya ve Avrupa edisyonlarının basılı olarak piyasaya çıkmayacağını söyledi.

Editoryal bir düzenlemeye gidileceğinin açıklandığı gazetenin Avrupa edisyonunun son baskıyı cuma günü yapacağı belirtildi. Asya edisyonunun ise 7 Ekim’de son kez okuyucuyla buluşacağı kaydedildi.

DİJİTAL OLARAK DEVAM EDECEK

Sözcü’nün haberine göre, önceki yıl 235 milyon dolar kâr elde eden News Corp’un bu zarar sonrası böyle bir hamle yapmak zorunda kaldığı belirtildi. Wall Street Journal, Asya edisyonunu 1976’da Avrupa edisyonunu ise 1983’te okuyucunun karşısına çıkarmıştı.

Her ne kadar basılı olarak yayın hayatına son verme kararı alsa da Wall Street Journal, dijitalde abone sayısını artırmayı başaran yayınlardan biri oldu. Son çeyrekte gazete toplam 322 bin dijital abone kazandı ve toplam abone sayısını 1.27 milyona çıkarmayı başardı. Gazetenin yayın hayatına dijitalde devam edeceği belirtildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da 4.6 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Ahmet Kekeç’in neden yazmadığı belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...