Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan son uçuşlar yapıldı

Erbil Uluslararası Havalimanı'nda askeri, diplomatik ve Birleşmiş Milletler'e ait uçuşlar dışında tüm uluslararası uçuşlar askıya alındı.

29 Eylül 2017 14:15
Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin merkezi Erbil'in uluslararası havalimanında bugün son seferler yapıldı. Havalimanı Müdürü Telar Faik, askeri, diplomatik ve Birleşmiş Milletler'e ait uçuşlar dışında tüm uluslararası ucuşların bugün saat 18.00'den itibaren askıya alındığını açıkladı.

Irak Parlamentosu'nun, bağımsızlık referandumuna yönelik yaptırımlar çerçevesinde, Kürdistan bölgesine yapılacak sivil uçuşların durdurulması kararı üzerine Erbil'de bugün son uçuşlar gerçekleştirildi. Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan bugün aralarında Türk Hava Yolları'nın İstanbul seferinin de bulunuduğu son seferler yapıldı.

Saat 18.00'den itibaren Erbil Uluslararası Havalimanı'nın yasak kapsamında sivil uçuşlara kapatıldığı açıklanırken, seyahat eden yolcular duruma tepki gösterdi.

Uçuşların durdurulmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, askeri, diplomatik ve Birlemiş Milletler'e ait seferler dışında tüm uluslararası uçuşların bugün saat 18.00'den sonra askıya alındığını söyledi. Irak hükümetinin referandum sonrasında Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki havalimanlarının uluslararası seferlere kapatılması kararını eleştiren Faik, "Bağdat hükümetinden sorunun çözülmesi konusunda şimdiye kadar herhangi bir heyet bizimle temas kurmadı. Bizimle bu konuda temas kurmalarını bekledik. Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun talimatıyla Erbil ve Süleymaniye'deki uluslararası uçak seferleri saat 18.00'den itibaren askıya alınacak. Bu karardan sadece Kürdistan bölgesi değil, tüm Irak zarar görecek. En kısa zamanda bu kararın iptal edilmesini istiyoruz. Erbil Uluslararası Havalimanı'na sadece askeri, diplomatik ve Birleşmiş Milletler'e ait uçaklar sefer yapabilecek" dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kabil’de bombalı saldırı: En az 6 ölü

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş: Zorla SEGBİS'e çıkarılıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa