29 Eylül 2017 13:09

Hakkari'de SİHA’nın vurduğu Aydın o günü anlattı

İsmail Aydın, 2 kez sağ kolundan, bir kez de midesinden ameliyat oldu.

Paylaş

(Fotoğraf: SİHA saldırısında Mehmet Temel adlı yurttaş hayatını kaybetmişti.)

Hakkari'nin Oğul (Talê) köyünde 31 Ağustos’ta silahlı insansız hava aracının (SİHA) saldırısı sonucu yaralanan 3 kişiden İsmail Aydın, 28 günlük tedavinin ardından taburcu oldu. Hakkari Devlet Hastanesinde 15, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde 13 gün boyunca tedavi gören ağır yaralı Aydın, 2 kez sağ kolundan, bir kez de midesinden ameliyat oldu. Akşam saatlerinde taburcu olan Aydın, olay günü yaşananları anlattı. 

‘HER YERE BİRLİKTE GİDERDİK’

Saldırıda yaşamını yitiren Mehmet Temel, olay sonrası tutuklanan İbrahim Sak ve Musa Tarhan ile her yere birlikte gittiklerini söyleyen Aydın, “Mehmet daha önce bize ‘Size yemek ısmarlayacağım’ diye söz vermişti. Arkadaşlar sabah aradı ‘Neredesiniz ne yapıyorsunuz?​’ dediler. Ben evde kahvaltı yaptığımı söyledim. Kahvaltıdan sonra çarşıya geldim. Mehmet’in arabasına bindik gittik. Musa ve İbrahim’i aldık. Piknik için gerekli eşyalarımızı da aldık. Sonra Ankara’dan ailesini görmek için gelen bir erkek ve eşiyle birlikte gittik. Onları da köye bırakacaktık. Piknik alanına geldiğimizde Musa ve İbrahim’i orada bıraktık. Onlar orada bizi beklerken ben ve Mehmet yanımızdaki erkek ve eşini Talê köyüne bırakmaya gittik. Köyden döndüğümüzde Musa ve İbrahim yemeği hazırlamıştı. Daha sonra birlikte çalıştık ve etimizi yemeğimizi hazırladık” dedi. 

‘SİVİL GİYİMLİ 4 KİŞİ YANIMIZA GELDİ’ 

Saldırı öncesi arabayla yanlarına tanımadıkları 4 sivil giyimli kişinin geldiğini dile getiren Aydın, şöyle devam etti: “Siyah bir araba geldi ve içinden 4 kişi indi. Bize ‘Burası yasak burada durmayın’ dediler. Biz de yemeğimizi yiyip gideceğimizi söyledik. Aradan 3 ile 5 dakika geçmedi bir patlama yaşandı. Tek hatırladığım yukardan bir bombanın atıldığıydı. En son hastanede gözümü açtım. Arabayla oraya gelen 4 kişide sivildi. Kimdir? Nereden gelmişler hiç bilmiyoruz. Daha önce de o bölgeye defalarca gittik. Ben ve 3 arkadaşım o gün et götürdük piknik yapmak amacıyla. 4’ümüz de çok iyi arkadaştık her zaman birlikte çalışır gezerdik.” Saldırıdan 1 saat önce de Depin polis kontrol noktasından geçtiklerine dikkat çeken Aydın, “Gittiğimiz yer Kanîreş piknik alanıydı zaten. Yasaklı bölge değildi. Kuzu kırpma festivali de orada yapılıyor” diye belirtti. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kuşburnu ararken kaybolan adamın cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan 'Şura Meclisi'nde kadınlar da oy kullanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...