29 Eylül 2017 12:09

‘Ensar’a ve TEGEV’e büyük kıyak yapıldı’

CHP Milletvekili Eren Erdem, vergi kanunlarına ilişkin yasa tasarısında öğrencilere verilen barınma ve beslenme yardımındaki değişikliği sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a öğrencilere verilen barınma ve beslenme yardımında yapılmak istenen değişikliği sordu. Meclis’e sunulan taslak yardımın kurum yurtlarında kalan öğrencilere verilecek yardımın muğlaklaştırıldığına dikkat çeken Erdem, “Bakanlar kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan dernekler” ibaresiyle Ensar, TEGEV gibi yandaş vakıflara yardım edileceğine işaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a vergi kanunlarına ilişkin yasa tasarısında öğrencilere verilen barınma ve beslenme yardımındaki değişikliği sordu. “Kurum yurtlarında barınan öğrencilerle birlikte” ibaresinin çıkarılarak söz konusu maddenin “Beslenme ve barınma yardımı, bakanlar kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yüksek öğrenim yurtlarında barınan öğrencilere, kurum yurtlarında kalan öğrencinin devlete bir aylık maliyetini geçmemek ve yükseköğretim kurumlarının öğrenim sürelerini aşmamak kaydıyla bir öğretim yılında dokuz ayı geçemez” olarak değiştirildiğini aktaran Erdem, bu taslakta  yapılan düzenleme ile devlet yurtlarında kalan öğrencilerin beslenme ve barınma yardımlarının tehlikeye girdiğini söyledi.  İfade edilen yardımların, yasa maddesinden çıkarılarak, yardımların muğlak hale geldiğini kaydeden Erdem, “Bunun yerine vakıf ve derneklere yapılacak yardımlar daha önce yasa maddesinde var olmasına rağmen bir kez daha konulmuştur” dedi. Hükümetin yurt meselesini Ensar’a, TEGEV’e ve benzeri vakıflara  devretmek istediğini belirten Erdem, bu yasa tasarısına dolaylı olarak bu vakıflarla ilgili bir madde konulduğunu söyledi. Hükümet yaşananlardan ders çıkarma yerine aynı hatalara devam ettiğini ifade eden Erdem, “Umarız bir gün Ensar da bizi kandırdı demezler” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Datça'da 5 dönüm kızılçam ormanı yandı

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...