29 Eylül 2017 08:02

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 93 işçi işten atılıyor

İzmir Belediyesinde taşeronlaştırma artarak devam ediyor. Son olarak 3 ay önce işe alınan 93 yeşil alan işçisinin işine bugün son verilecek. 

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesinde taşeronlaştırma her geçen gün daha da artıyor. Son olarak 3 ay önce işe alınan yüze yakın yeşil alan işçisinin işine bugün son veriliyor. Kendilerine 3 ay çalışacaklarının bilgisinin verilmediğini söyleyen işçiler “Sadece asgari ücret alıyorduk. İki gün kala işten çıkarılacağımızı öğrendik. Hepimizin ailesi var, kira ödüyoruz. Okul açıldı, okula giden çocuklarımız var. Mağdur edilmek istemiyoruz” diyerek işten atmalara tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kıyı şeridinde çalışan taşeron 93 işçinin ihale süresinin dolması ile bugün işlerine son veriliyor. İşçiler, işe alındıklarında kendilerine 3 ay çalışacaklarının bilgisinin verilmediğini anlattı. İşçiler “Sadece asgari ücret alıyorduk. İki gün kala işten çıkarılacağımızı öğrendik. Taşeron kaldırılmalı ve bizlere belediye bünyesinde iş verilmeli. Sürekli işe muhtacız. Hepimizin ailesi var, kira ödüyoruz. Okul açıldı, okula giden çocuklarımız var. Mağdur edilmek istemiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Mevsimlik işçi gibi değil, sürekli çalışmak istiyoruz. Ailemize insanca bir yaşam sunmak istiyoruz” dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE TAŞERONLAŞTIRMA ARTIYOR

Her fırsatta ‘Taşeronu bitirdik’ açıklamalarında bulunan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir’de taşeronlaştırmanın önünü açıyor. Yeşil alan işlerinin ihale ile belediyelere ait binaların temizlik işlerinin taşeron şirketlere verildiği ortaya çıktı. Kıyı şeridi ile ana arterlerdeki yeşil alanların temizlenmesi, bakımının yapılması, sulanması, budanması, otobüs duraklarının, Büyükşehir Belediyesine ait bazı binaların temizliği gibi işler farklı taşeron şirketlere verildi. Daha öncesinde kadrolu işçilerin sonrasında belediyeye ait şirket işçilerinin yaptığı iş şimdi de taşeron şirkete verildi. İhaleye gerekçe olarak personel yetersizliği gerekçe gösterilirken daha önce aynı işi yapan işçiler ise farklı yerlere kaydırıldı. Yüzlerce işçi bu işler için geçici olarak çalıştırılırken, işlerin taşeron şirkete verilmesi ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesinde taşeronlaştırma ile güvencesiz ve sendikasız çalışma oranı daha da artıyor. İşler daha az maliyetle daha az işçiye yaptırılıyor. İşçiler, aynı işi yapan belediye işçilerinden çok daha düşük ücrete çalıştırılıyor.  Üstelik taşeron şirketler belediyenin araçlarını kullanıyor.

ESHOT’A DA TAŞERON SOKULDU

Daha öncesinde şimdiye kadar İZELMAN işçilerinin yaptığı ESHOT araçlarının bakım ve boyama işleri ihale ile taşeron şirkete verilmişti.

ÖNCEKİ HABER

3. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali için geri sayım

SONRAKİ HABER

Tecavüz davasında ruh sağlığı raporu talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...