28 Eylül 2017 16:33

Körfez Bağımsız Kadın Platformu: Cinayet geliyorum diyordu

Körfez Bağımsız Kadın Platformu, annesi ile okula giderken Mehmet Salik Mumcu tarafından öldürülen Zeynep Çeliksoy ve annesi Zeliha için eylem yaptı.

Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Körfez Bağımsız Kadın Platformu üyeleri, annesi ile okula giderken Mehmet Salik Mumcu tarafından pompalı tüfekle ateş edilerek öldürülen 6 yaşındaki Zeynep Seren Çeliksoy ve yaralanan annesi 28 yaşındaki Zeliha Çeliksoy için eylem yaptı. Cinayetin göz göre göre geldiğinin altını çizen kadınlar Balıkesir'de Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ve Edremit Körfezi'nde kadın sığınma evi açılmasını talep ettiler.

Körfez Bağımsız Kadın Platformu üyesi kadınlar 6 yaşındaki Zeynep'in öldürüldüğü ve anne Zeliha Çeliksoy'un da ağır yaralandığı saldırıyı protesto etti. Yapılan açıklamada, "Zeliha uzun süredir şiddet mağduruydu ve tehdit ediliyordu. Bu durumu kolluk kuvvetlerine bildirmiş ve kendisine 'çağrılı koruma' verilmişti. Ancak çağrılı koruma da yetmedi. Zeliha'nın evi bir gün önce taşlanmıştı, cinayet geliyorum diyordu. Zeliha'nın evi civarında birkaç gün tutulacak nöbet belki de cinayeti önleyecek, zanlı yakalanacaktı. Ama olmadı, bu kez 6 yaşında bir kız çocuğu da annesinin yanındayken pompalı tüfekle katledildi" denildi.

Ülke genelinde artan kadın cinayeti sayısının hatırlatıldığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Balıkesir'de Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Edremit Körfezi'nde kadın sığınma evi açılmasını talep ettiler. (Balıkesir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Anderson Talisca, bebek Talisca'yı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa