28 Eylül 2017 13:46

Sur ile Dayanışma Platformu Sur'a gidiyor

Sur ile Dayanışma Platformu topladıkları 5 bin imza ile 30 Eylül’de Diyarbakır’ın Sur ilçesini ziyaret edecek.

Paylaş

Sur ile Dayanışma Platformu, kurulduğu 2 Ağustos tarihinden bu yana, İstanbul’da Sur’un yıkımına karşı başlattığı imza kampanyasının sonuna geldi. Platform üyeleri, bugüne kadar topladığı yaklaşık 5 bin imza ile 30 Eylül’de Diyarbakır’ın Sur ilçesini ziyaret edecek. Ziyaretlerinde, Sur’un Yıkımına Hayır Platformu ile birlikte topladıkları tüm imzaları birleştirmelerinin ardından TBMM’de yapacakları ortak basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacak. 

Ulaştıkları yaklaşık 5 bin insanın çoğunun süreci bilmeyen kişiler olduğunu ifade eden Platform üyelerinden Deniz Özgür, “Hakikaten şaşkınlıkla karşılayanlar, böyle bir vahşetin nasıl gerçekleştiğini kaygıyla karşılayan çok sayıda insan oldu. Bu insanlar kaygılarını dile getirdiler. Bildirilerimizi okuduktan sonra bize dönüş yaparak imza attılar” dedi. 

30 Eylül’de Sur’un Alipaşa Mahallesinde yapacakları ziyarete Diyarbakır halkına katılım çağrısı yapan Özgür, “Bu konuya ne kadar duyarlılık gösterirlerse o kadar iyi olur. İstanbul’da yapacağımız faaliyetlerde de yine buradaki duyarlı kesimlerin bu çalışmaların bir parçası olmasını istiyoruz. Bu anlamda hep birlikte Sur’a yönelik bu katliam derecesindeki yıkımı, kent kırım sürecinin durdurulması için elimizden geleni yapmak zorundayız. Bu anlamda herkesin katkı ve desteğine ihtiyacımız var” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman’da 233 kişilik işe 3 bin 789 başvuru

SONRAKİ HABER

İsveçli vekilden Demirtaş ve Yüksekdağ’a mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...