28 Eylül 2017 13:41

Kartal’da hastalar da sağlık çalışanları da mağdur olacak

İstanbul Kartal’da Yavuz Selim Devlet Hastanesinin Tuzla’daki bölge hastanesine taşınmak istenmesine karşı eylem düzenlendi.

Paylaş

İstanbul’un Kartal ilçesinde 1966 yılından bu yana hizmet veren Yavuz Selim Devlet Hastanesinin eski olduğu gerekçesiyle Tuzla’da yapılan bölge hastanesine taşınmak istenmesine tepkiler sürüyor. 

Hastane önünde eylem yapan SES üyesi sağlık emekçileri ve kitle örgütleri, hastanenin taşınması halinde hem hastaların hem de çalışanların mağdur olacağını vurguladı. 

Eylemde konuşan SES Anadolu Şube Eş Başkanı Nurdan Gürer, taşınma kararının iktidarın sağlığın ticarileştirilmesi politikalarının bir parçası olduğunu ifade ederek, “On binlerce insanın hizmet aldığı bir hastane hiçbir hazırlık yapılmadan, hastane içindeki sağlık emekçileriyle iletişime geçilmeden, taşınma hakkında bilgilendirme yapılmadan, mağduriyetlerin olacağı öngörülmeden, 1 hafta içinde kesinleşip yeni Tuzla Devlet Hastanesine taşınacağı söylenmiştir. Çalışanların barınma, çocuklarının okul sorunu ya da yol problemleri de göz ardı edilmiş, çalışanlar zor durumda bırakılmıştır” dedi. (Kartal/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sokak sanatçılarının belgeseli yapılıyor

SONRAKİ HABER

Adıyaman’da 233 kişilik işe 3 bin 789 başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...