28 Eylül 2017 13:32

Sokak sanatçılarının belgeseli yapılıyor

Mersin’de Fotoğraf Sanatçısı Ali Osman Abalı sokak sanatçılarının yaşadıklarına dair belgesel çalışması yapıyor.

Paylaş

Mersin’de birçok çalışmaya imza atan Fotoğraf Sanatçısı Ali Osman Abalı son olarak sokak sanatçılarının yaşadıkları zorluklar ve çalışma şartlarını konu alan fotoğraflarla bir belgesel çalışması yapıyor. Mayıs ayında başladığı projenin bitmek üzere olduğunu kaydeden Abalı, alternatif ve halk için yapılan sokak sanatçılığının görülmesini sağlamak amacıyla böyle bir işe giriştiğini kaydetti. 

‘SOKAK SANATÇILARINI ANLATMAK İSTEDİM’

Yaklaşık 15 yıldır tiyatro oynadığını ve fotoğraf sanatçılığı yaptığını, birkaç sergiye de imza attığını kaydeden Abalı, Mersin’de son dönemlerde sokak sanatçılarının artmasının ve halkın buna ilgisinin dikkat çekici olduğunu söyledi. Abalı, onların yaşadığı sorunları ve halk için sanat yapmanın mücadelesini anlatmak için belgesel yapmaya karar verdiğini anlattı. 3 ay boyunca okak sanatlarıyla birlikte sokaklarda gezdiğini kaydeden Abalı, “Sokakta sanatın var olması taraftarlarından biriyim” dedi. 

‘SOKAK SANATÇILIĞI ÇOK DEĞERLİ’

İktidarların sanatı ve sanatçıyı fazla desteklemediğini, bu nedenle de sokakta yapılan sanatın değerli olduğunu dile getiren Abalı, bundan dolayı da kendisini sokağı gerçek anlamda aktarmak zorunda hissettiğini ifade etti. Çalışmada 6 grubun yer aldığını aktaran Abalı, “Bir şeyler yapmak isteyen sanatçılar her zaman zor durumda kalıyor. Bizim amacımız  sanatçıları herkese tanıtmak olacak” dedi. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

İspanya'da tutuklanan Hamza Yalçın serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Kartal’da hastalar da sağlık çalışanları da mağdur olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...