28 Eylül 2017 13:23

2013'teki etkinliğe katılmaktan BDP'nin eski 7 vekiline dava

2013'te Öcalan'ın köyünde düzenlenen doğum günü etkinliğine katıldıkları gerekçesiyle kapanan BDP'nin eski 7 milletvekili için iddianame hazırlandı.

Paylaş

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğduğu Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli (Amara) köyünde 4 Nisan 2013’te düzenlenen doğum günü etkinliğe katıldıkları gerekçesiyle, kapanan Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) eski 7 milletvekili hakkında iddianame hazırladı. 

Urfa 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, etkinliğe katılan BDP Eski Milletvekilleri Ayla Akat Ata, Demir Çelik, Emine Ayna, Hüsamettin Zenderlioğlu, İbrahim Binici, Özdal Üçer ve Sebahat Tuncel, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılmak” ile suçlanıyor. 

8’ER YIL HAPİS İSTENDİ 

İddianamede, etkinliğe katılan vekillerin, 2’şer yıl 6 aydan 8’er yıla kadar hapsi istendi. “Çözüm süreci”nin devam ettiği, devlet yetkililerinin PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü dönemde gerçekleştirilen etkinliğe katılan vekiller hakkında, savcılığın 2016 yılında soruşturma açması dikkat çekti.

Savcı, vekillerin yargılamaları yapılarak çeşitli haklardan yoksun bırakılmasını da talep etti. Eski vekillerin yargılanmasına ekim ayında Urfa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tarafından bıçaklanan doktor ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

İspanya'da tutuklanan Hamza Yalçın serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...